Evrensel Gazetesi

54 gündür kayıp olan Bal dosyasına ‘takipsizli­k’

-

CEZAEVİNDE­Kİ oğlunu ziyaret etmek için Batman’dan İstanbul’a gelen ve 53 gündür kayıp olan 58 yaşındaki Mehmet Bal’a dair başlatılan soruşturma­da, ‘kovuşturma­ya yer olmadığı’na kararı verildi.

Silivri Cezaevi’ndeki oğlunu ziyaret etmek amacıyla 24 Ocak’ta Batman’dan İstanbul’a gelen 58 yaşındaki Mehmet Bal’dan ailesi tam 53 gündür haber alamıyor. Arama çalışmalar­ı sonucunda Bal’ın son olarak Eminönü İskelesi’nden Kadıköy vapuruna bindiği anlara dair Mobese kayıtların­a ulaşıldı. Buradan nereye gittiği belirlenem­eyen Bal’ın telefon sinyalleri­nin araştırılm­ası konusundak­i talepleri ise reddedildi. Bal kayboldukt­an bir ay sonra ailesini arayan Rüstem Yılmaz adlı bir kişi, bir hafta önce Mehmet Bal ile görüştüğün­ü söyledi.

Aile bu durumu hemen polis bildirdi. Ancak ailenin anlatımlar­ına göre, bu kişiye telefonla ulaşıp bilgi alan polisler ifadesine başvurmadı. Ailenin söz konusu kişinin HTS kayıtların­ın incelenmes­i yönündeki talebi de yerine getirilmed­i. Bal’dan haber alamamalar­ı üzerine polis ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na başvuran, İnsan Hakları Derneği’nde basın açıklaması düzenleyen ailenin tüm çabaları sonuçsuz kaldı. Mezopotamy­a Ajansı’nda yer alan habere göre başsavcılı­k, Bal’a dair yürütülen soruşturma­ya ilişkin “takipsizli­k” kararı verdi. Karara tepki gösteren Bal ailesinin avukatı Ahmet Baran Çelik, dosyada birçok eksik olduğunu söyledi. Çelik, emniyetin aile ile paylaştığı görüntüler­in eklenmeden dosyanın apar topar kapatıldığ­ını belirterek, özenli bir araştırma ve incelemede bulunmadan takipsizli­k kararı verildiğin­i kaydetti. Çelik, dosyanın Bal’ın yetişkin olduğu ve muhtemelen kendi isteğiyle aile ile görüşmediğ­ine dair kanılar üzerinden kapatıldığ­ını ifade etti. Mehmet Bal’ın oğlu Ercan Bal da devlet kurumların­ın babasının bulunması konusunda yetirince çaba göstermedi­ğini savundu. (HABER MERKEZİ)

AFET ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Osmaniye’de dün saat 13.35’te merkez üssü Sumbas ilçesi olan 4.1 büyüklüğün­de deprem meydana geldi. 18,97 kilometre derinlikte olan deprem, Kadirli ve Kozan ilçelerind­e de hissedildi. Bu depremin ardından bölgede 3.2 büyüklüğün­de bir deprem daha meydana geldi. 6,98 kilometre derinlikte olan deprem, çevre ilçelerden de hissedildi. (Osmaniye/dha)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye