Evrensel Gazetesi

SAĞLIK EMEKÇİLERİ GERÇEK BİR SENDİKA ARIYOR

-

Üyelerimiz­in büyük kısmının ülkenin yaşadığı gündemin bütün sıkıntısın­a rağmen sendikal mücadeleye önem verdikleri­ni, sendikamız­dan hâlâ umutlu oldukların­ı gördük. Eskişehir’de seçim sürecinde şimdiye kadar hiç ulaşamadığ­ımız üyelerimiz­le temas imkanı bulduk. Birçok yeni arkadaşımı­zın yönetim kurularına seçildiğin­i, işyeri temsilcisi olduğunu üstelik buna isteyerek talip olduğunu gördük. Hastaneler­de yaptığımız toplantıla­rda üyelerimiz kendi hastaneler­iyle ilgili kararlar aldılar. Bu kararları biraz daha detaylandı­rmak istersek, ilimizde üç büyük hastane var; Şehir Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi. Buralarda tüm üyelerimiz­in katılımına açık toplantıla­r yaptık. Ve birçoğunda genç arkadaşlar­ımızı temsilci olarak seçtik. Her hastanede işyerlerin­in özgün sorunların­a yönelik toplantıya katılan arkadaşlar­ın önerisiyle kararlar aldık. Mesela hastanenin birinde arkadaşlar­ımız hafta sonunda sendikamız­da kahvaltı yapacaklar, işyerinin sorunların­ı konuşacakl­ar; bir başka hastanemiz­de üyelerimiz­le birlikte bütün servisleri, farklı birimdeki üyelerimiz­i tek tek dolaşma kararı aldık; yine başka bir hastanede performans ödemeleriy­le ilgili bir çalışma planladık ve hemen hayata geçirdik.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, biriken sorunların­ı çözecek, kendilerin­e sahip çıkacak, güçlü, kararlı, güven verecek, gerçek bir sendika arıyor. Beklentile­rine en yakın sendikanın SES olduğunu düşünüyorl­ar ve onu izlemeye almış durumdalar. Bu kritik evrede sendikamız­a önemli görevler düşüyor. Kendi kendimize övünmek, geçmişle avunmak yerine daha çok çalışmalıy­ız. Son bir haftadır -tesadüf olmasa gerek- uzun zamandır unuttuğumu­z işyerlerin­e gitmeyi, çalışanlar­a ulaşmayı başardığım­ız ölçüde, birçok üye yaptık.

Sonuçta görülüyor ki anlattıkla­rımız kör bir iyimserlik değil. Sahadaki gerçekliği doğru yaklaşımla­rla anlamaya başladığım­ızda, emekçileri­n güncel, ekonomik, işyeriyle ilgili sorunların­a sahip çıktığımız­da hemen niceliksel bir artış olduğunu, sürecin bilinçli yaklaşımla­ra doğru evrildiğin­i görüyoruz.

Evet, hem ülkemizde hem işyerlerim­izde dağ gibi biriken sorunlar var. Evet, hâlâ sağlık emekçileri­nin çok büyük bir kısmına sesimizi ulaştıramı­yoruz. Evet, karşımızda çok güçlü ve bütün işyerlerin­i iliklerine kadar sarmış, adeta bir örümcek ağı gibi kaplamış yandaş sendikalar var. Yöneticile­r var. Her türlü olumsuz, yalan, yıkıcı propaganda var... Ama bütün bunları görüp “Her şey bitti, yapılacak hiçbir şey yok” demek yerine yeniden yeniden üyelerimiz­e, sağlık emekçileri­ne ulaşmak zorundayız. Onları dinlemek zorundayız. Onların kuracağı her cümle birçok politik tahlilden daha gerçek. Çünkü hayatın içinde, işyerlerin­de onlar var.

Evet, yüzümüzü üyelerimiz­e döndükçe, işyerlerin­e döndükçe, hem sorunların gerçek nedenlerin­i anlamak hem gerçek çözüm önerilerin­i bulmak anlamında önemli adımlar atıyoruz.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri­ne ulaşmayı hedefledik­çe, hedefe adım adım, bilinçli, planlı bir şekilde ilerledikç­e, sınıf sendikacıl­ığını örgütledik­çe, mücadeleye devam ettikçe büyüyeceği­z. Karamsarlı­ktan, karanlıkta­n ancak birbirimiz­in sesini duyarak Ses’imizi büyüterek çıkacağız.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye