Evrensel Gazetesi

KÜRT SLRUNU ÖNCELİKLİ OLSA DA İŞSİZLİK BASKIN

-

ARAŞTIRMA grubuna “Size göre Türkiye’nin en önemli 1. öncelikli sorunu nedir?” diye soruldu. yüzde 33,7’si Kürt sorunu, yüzde 21,2’si işsizlik, yüzde 20,9’u ekonomik kriz ve yüzde 11,8’i eğitim sistemi yanıtların­ı verdi. “Türkiye’nin En Önemli 2.Öncelikli Sorunu” soruldu. yüzde 18,5’ine göre ekonomik kriz, yüzde 16,5’ine göre işsizlik ve aynı oranda eğitim sistemi iken; yüzde 11,8’i demokrasin­in olmayışı, yüzde 11,1’i Çatışma ve Şiddet Ortamı yanıtları verildi. “Türkiye’nin En Önemli 3.Öncelikli Sorunu” soruldu. yüzde 21,2’sine göre ekonomik kriz, yüzde 14,1’ine göre eğitim sistemi, yüzde 12,5’ine göre işsizlik ve yüzde 10,1’ine göre demokrasin­in olmayışı şeklinde yanıtlandı.

Her üç soruya da verilen yanıtlar üzerinden yapılan değerlendi­rmede, “İşsizlik sorunu her öncelikte en fazla oranlı sorun olarak görülmekte­dir. Yanıtlarda­n görüşmecil­erin 1.önceliği olmasa bile 2.veya 3. öncelikler­inden birinin mutlaka İşsizlik sorunu olduğunu görmekteyi­z” denildi.

“Ülkenin İçinde Bulunduğu Siyasal Durumu Nasıl Değerlendi­rdikleri” soruldu. Sadece yüzde 2’si iyi derken; yüzde 31’i kötü, yüzde 57,9’u ise çok kötü yanıtların­ı verdi. Sorunun şıkları 5’li likert olmasına karşın “çok iyi” diyen çıkmadı.

SOSYO-KÜLTÜREL FAALİYET AZ

Sosyo-kültürel faaliyet olarak neler yaptıkları sorusuna %36’sı herhangi bir faaliyete dahil olmadığını, yüzde 13,5’i tiyatro, yüzde 10,4’ü kafe-kahvehane gibi sosyalleşm­e alanlarına gittikleri­ni, yüzde 10,1’i sinemaya gittikleri­ni/ilgilendik­lerini ve yüzde 9,1’i spor yaptıkları­nı belirtti.

 ??  ?? Diyarbakır'da İŞKUR önünde oluşan işsizlik kuyruğu(fotoğraf:
Fırat Topal)
Diyarbakır'da İŞKUR önünde oluşan işsizlik kuyruğu(fotoğraf: Fırat Topal)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye