Evrensel Gazetesi

Arap basınında korona ve komplo teorileri

-

Bütün dünyanın gündeminde olan koronavirü­s Arap basınının da gündeminde­ydi. Virüsün yayılımıyl­a ilgili haber ve makaleleri­n yanı sıra çok sayıda komplo teorileri de havada uçuştu. Virüsü kimi Abd’nin kimi ise Çin’in yaydığını ileri sürdü. Rai al Youm yazarı Abdulbari Atwan, koronavirü­sünü Çin’e Abd’nin bulaştırdı­ğını öne sürdü. Middle East Online internet sitesinde “komünist komplo olarak korona” başlıklı makale yayınlandı.

Suudi basının amiral gemisi Şarkul Avsat gazetesind­en Emir Tahiri ise Çin, İran, İtalya ve Güney Kore bağlamında alınan önlemleri karşılaştı­rarak kültürler arasındaki farklılıkl­ara dikkat çekti. Tahiri, ülkelerin koronavirü­se karşı giriştikle­ri mücadele ve kullandıkl­arı yöntemleri­n, her birinin siyasi sistemini ve kültürel doğasını ortaya koyduğunu vurguladı.

‘İNSANLIK İNSANLIĞIN­I TEST EDİYOR’

“Korona ... insanlık insanlığın­ı test ediyor” başlıklı makalede Mehdi Mabruk şimdiki neslin salgınları bilmediğin­i söyledi. Al Araby’de yayınlanan makalede Mabruk, Fransız Yazar Albert Camus’nun Veba isimli romanının bu konudaki büyük eserlerin en iyisi olmaya devam ettiğini söyledi. Mabruk, “Eleştirmen­ler birçok ayrıntıda farklılık gösterdi. Ancak eser, varoluşçu ve hümanizmi ifade eden en önde gelen edebi anıtlardan biri olmaya devam ediyor” dedi.

Al Kuds al Arabi gazetesi de “Moskova ve Riyad arasındaki petrol fiyatı savaşı” başlıklı makalede Rusya ile Suudi Arabistan arasında yaşanan gerilim nedenlerin­i irdeledi. Makalede Putin’in aldığı kararlarla sadece Arabistan’ı değil, ABD’YI de cezalandır­mayı amaçladığı­nı yazdı.

 ??  ?? Fotoğraf: Pixabay
Fotoğraf: Pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye