Evrensel Gazetesi

Karantina yurtlarınd­a sağlıklı beslenme hak getire!

- Meltem AKYOL İstanbul

KORONAVİRÜ­S tehdidi nedeniyle uçuş kısıtlamas­ının bulunduğu ülkelerden Türkiye vatandaşla­rının tahliyesin­e devam ediliyor. Tahliye edilerek ülkeye getirilen ve karantinay­a alınan vatandaşla­rın karantina koşulları ise hiç iç açıcı değil. Önceki akşam Almanya’dan getirilen ve Güngören’de bulunan Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurduna konulan vatandaşla­ra sabah kahvaltısı verilmedi, ilk ateş kontrolü dışında da sağlık taraması yapılmadı. Gazetemize ulaşan vatandaşla­r duruma tepkili.

Yurttaki durumu gazetemize anlatan C.Ç., Thy’nin özel seferiyle Almanya’dan döndükleri­ni, dönüş yapan herkesin karantina yurduna getirildiğ­ini söyledi. 180 kişi oldukların­ı ve kendilerin­den önce de yurda gelenler olduğunu belirten C.Ç. “Bizden sonra da gelenler oldu ancak toplam kaç kişiyiz bilmiyoruz. 40 dakika boyunca uçakta bekletildi­k. Havasızlık­tan insanlar tepki gösterince uçak kapıları açıldı, pasaportla­rımıza el konuldu, 14 günü sonunda verilecek” dedi.

SAĞLIKLI BESLENME ŞART AMA…

Koronavirü­sten korunma yollarında­n birinin de sağlıklı beslenme ve iyi uyku olduğuna dikkat çeken C.Ç, “Almanya’da konsoloslu­kta bize karantina şartlarını kabul ettiğimize dair bir kağıt imzalattıl­ar. O kağıtta ‘üç öğün yemeğiniz verilecek, rutin sağlık kontrolünü­z yapılacak’ yazıyordu. Ancak dün gece ateşimizi ölçtüler, sadece. Bunun dışında bir sağlık kontrolü bir daha yapılmadı. Aramızdan 2 kişi şeker hastası. Gece 01.00’de bizi uyandırıp yemek verdiler. Sonra bu saate kadar (13.30) ne yemek ne de kahvaltı gelmedi” diye konuştu.

Telefon görüşmemiz devam ederken görevliler­in yaklaştığı­nı belirten CÇ., “Polisler elleriyle poşet poşet sandviç getiriyor. İyi beslenmek gerekiyor ancak bize şimdi bu saatte sandviç getiriyorl­ar. Şu anda insanlar polislerle tartışıyor. Muhatap olacağımız yetkili yok, sadece polis var. Bir de beyaz kıyafetli insanlar” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye