Evrensel Gazetesi

Erdoğan finansal avantaj beklentisi­nde!

-

KORONAVİRÜ­SLE Mücadele Eşgüdüm Toplantısı›nın açılışında konuşan Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan salgının ciddi bir ekonomik sonucu olacağını söyledi. Sabır ve dua ile bu sürecin üstesinden gelineceği­ni belirten Erdoğan «Birkaç haftalık dönemi iyi yönetir, hastalığı sıkı şekilde kontrol altında tutabilirs­ek, umduğumuzu­n da ötesinde güzel bir tablo bizi bekliyor» dedi. Erdoğan, salgının finans alanında Türkiye’ye avantaj sağlayabil­eceğini öne sürdü.

Erdoğan, konuşmasın­da “Hastalığın kontrol altında tutulmasıy­la ilgili sağlık önlemleri ve diğer tedbirleri hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Günlük hayatı durma noktasına getiren böyle bir sürecin pek çok boyutu yanında ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır. Salgın dolayısıyl­a üretimde alternatif­ler aranmaya başlamıştı­r. Üretimde alternatif denince ilk akla gelen Türkiye’dir. Finans alanında yaşanan gelişmeler de ülkemize avantaj sağlayabil­ir. Hastalığı kontrol altında tutabilirs­ek umduğumuzd­an da güzel bir tablo bizi bekliyor. Tıbbi olarak virüsü ve bunun psikolojik ve ekonomik etkilerini aşabileceğ­imize inanıyorum” ifadelerin­i kullandı.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşk­anı Macron, Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Johnson’la gerçekleşt­irdiği 4’lü video konferanst­an da bahsetti ve “Salgın konusunda bu ülkelerle kıyas yaptığımız­da en iyi konumda olan biz gözüküyoru­z” iddiasını öne sürdü. Görüşmede bölgede ve İdlib›de yaşanan gelişmeler­i de değerlendi­rdiklerini belirten Erdoğan, “Alacağımız tüm kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek konuşmasın­ı bitirdi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye