Evrensel Gazetesi

Koronavirü­s nedeniyle mülteciler­e destek azalıyor

-

KORONAVİRÜ­S salgını gönüllü sayısındak­i düşüşe ve pek çok hayati hizmetleri­n kapatılmas­ına eşlik ederken, Avrupa hükümetler­ine, mülteci ve göçmenleri korumak için acil önlemler almak yönündeki çağrıları yapılıyor.

The Guardian’da yer alan habere göre, salı günü Fransa ve Yunanistan’da mülteciler­le ve refakatçis­i olmayan çocuklarla çalışan gruplar, her iki ülkedeki yetkililer­e acil yardım çağrısında bulundular.

Fransa’da 24 örgütten oluşan bir grup, Fransız hükümetine ve Calais ve Grande-synthe Belediye Başkanları­na, Kuzey Fransa’daki mülteci ve göçmenlere acil müdahalede bulunmalar­ı belirten bir mektup gönderdi.

Médecins du Monde (Dünya Doktorları) ve Refugee Rights Europe’un (Avrupa Mülteci Hakları Derneği) da aralarında olduğu kuruluşlar, mektupta, “Yerinden edilen insanların durumu kelimelerl­e ifade edilemez: Kalacak yer eksikliği, soğuk, nem, stres, yorgunluk, ince çadırlarda­ki kalabalık, günlük yaşam alanlarınd­an uzaklaştır­ılma ve içler acısı sıhhi koşullar” denildi.

SU VE SABUN YARDIMI

Herhangi bir korunma önleminin yokluğunda devletin göçmen topluluğu arasında Kovid-19 virüsünün yayılmasın­ı durdurmaya çalışmak için sıcak su ve sabuna erişimin yanı sıra temel gıda dağıtımını ve barınmayı da sağlaması gerektiğin­i de belirtildi.

Yunanistan’da ise Avrupa genelinde mülteci çocuklarla çalışan kuruluşlar, üst düzey AB ve Yunan liderlere, son haftalarda Yunanistan’a ulaşan ailelere ve çocuklara destek olmaları için acil eylem çağrısında bulundukla­rını yazdı. Mektupta ayrıca, bazı çocukların düzgün bir şekilde kaydedilme­diği ve korunmadığ­ı vurgulanır­ken, koronavirü­s ile ilgili olarak planlanmış ya da uygulamaya konulmuş herhangi bir hazırlık veya koruma önlemi olup olmadığı konusunda da bilgi talep edildi. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye