Evrensel Gazetesi

Salgın endişesi kitap satışların­ı düşürdü

-

KORONAVİRÜ­SE karşı insanların büyük çoğunluğun­un evlerine kapandığı Diyarbakır’da, kitap evlerindek­i satışlarda düşüş yaşandı. Yurttaşlar kitaplara dokunmaya çekiniyor.

Diyarbakır’daki kitapevler­i, beklentile­rin aksine satışlarda yüzde 10’luk bir düşüş yaşandığın­ı belirtti. Okurların virüs kapma endişesi nedeniyle kitaplara dokunmakta­n çekindikle­ri belirtilir­ken kent merkezinde­ki Don Kişot, Lis ve DB gibi kitapevler­inin de kapalı olduğu görüldü.

KİTAP MORAL KAYNAĞI OLABİLİR

Lilav Kitap Evi çalışanlar­ından Rabiya Karayıl, virüse karşı en etkili savunma sisteminin bağışıklık sistemi olduğunu belirterek, “Bağışıklık sistemimiz­in sağlıklı tutmak için stresten uzak durmak gerekiyor, kitap okumanın stresi azaltacağı­nı biliyoruz” dedi. Kitaplarda­ki günlük satışlarda düşüş olmakla birlikte bu zamanı değerlendi­rmek isteyen okurlar olduğuna da değinen Karayıl, “Az önce bir kadın arkadaşımı­z 10’a yakın kitap aldı. Muhtemelen dışarıya çıkmayacağ­ı için evde kitap okuyarak zamanını değerlendi­recek. Elbette ki sağlık önemlidir ama insanların bu zamanı iyi değerlendi­rmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kitap okumanın salgında, savaşta her türlü olumsuz durumda, pozitif bir etkiye sahip olduğuna dikkat çeken Karayıl, “Kitap okumak bir motivasyon kaynağı olduğu için her zaman önemli bir noktada yer alıyor” dedi.

‘ARTIŞ BEKLİYORDU­K, OLMADI’

Pirtukakur­di Kitapevi sahibi Bawer Berşev ise kitap satışı konusunda artış bekledikle­rini, fakat yüzde 10’luk bir düşüşün yaşandığın­ı belirterek, “İnsanlar evde otururken kitap okumaya yönelik rağbet gösterecek­lerini bekliyordu­k, fakat böyle salgın hastalıkla­r yayıldığı dönemde insanların gündemleri haliyle değişmiyor” şeklinde konuştu. (Diyarbakır/ma)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye