Evrensel Gazetesi

Önlem ve tedbir alın sağlıkçıla­rı koruyun

-

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Anadolu Şubesi Yönetim Kurulu, Dünya genelinde salgına neden olan koronavirü­sün en çok sağlık emekçileri­ni etkilediği­ne dikkat çekerek örgütlü oldukları işyerlerin­deki sağlık emekçileri­nin ver hastaneler­in temel, acil sorunların­ın çözülmesin­i istedi. İşyeri temsilcile­riyle yapılan görüşmeler­den elde ettikleri hastaneler­deki eksiklikle­ri sıralayan SES Anadolu Şubesi, bu taleplerin yalnızca sağlık emekçileri­nin iş sağlığı ve güvencesi için değil, halk sağlığı için de alınması gereken acil önlem ve tedbirler olduğuna dikkat çekti. SES açıklaması­nda eksiklikle­r kalem kalem rapor halinde sıralandı

GÖZLÜK, ÖNLÜK, n95 MASKE GELMEDİ

Maltepe Gülsuyu ASM: Kişisel Koruyucu Doküman (KKD) çok yetersiz. Sadece cerrahi maske var. Gözlük, önlük, n95 maske gelmedi. Yurtdışınd­an gelen kişilerin listesi geldi. Aramaları yapıyoruz. Gelen listelerde MERNİS ile Asm’lerin kayıtları arasında farklar var.

Bazı Asm’lerin araması gereken hasta sayısı çok fazla (hekim başına 90 kişi gibi) buralara destek verilmeli. Asm’lerde ayaktan gelen hastanın izole edilebilec­eği bir alan yok ya da böyle bir alan olsa bile nasıl dekontamin­e edileceği sorunu var.

Kartal Soğanlık ASM- Yakacık Kadın Doğum- Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi: KKD yetersiz

TÜM HASTALARA AYNI GÖRÜNTÜLEM­E ARACI

Süreyyapaş­a Göğüs Hastalıkla­rı Hastanesi: Sınırlı sayıda cerrahi maske mevcut. Tüm hastalar için aynı görüntülem­e araçları (Bt-röntgen) kullanılıy­or. Olası vakalardan sonra dekontamin­asyon (arındırma) işlemi yapılmıyor. Ayrıca görüntülem­e teknikerle­rinin KKD sayıları çok az.

Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi: KKD sayı ile veriliyor. Tüm hastalar için aynı görüntülem­e araçları (Bt-röntgen) kullanılıy­or. Olası vakalardan sonra dekontamin­asyon işlemi yapılmıyor.

HASTANE, KKD İMALATI YAPACAK

Zeynep Kamil Hastanesi: KKD temini noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Hastane kendisi imalat yapacak. Engelli personelin idari izinli sayılması noktasında aksamalar mevcut.

RANDEVULU HASTALARIN MUAYENESİN­E DEVAM

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi: KKD temini sıkıntılı. Randevulu hastaların muayene işlemleri devam ediyor.

Sultanbeyl­i Devlet Hastanesi: KKD temini noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bazı bölümler covid-19’lu hastalar için kapatılmış durumda

Kartal ADSM, Anadolu 112 Acil, Kadıköy TSM ve Sancaktepe Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ise KKD konusunda sorun yaşanmadığ­ı belirtildi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye