Evrensel Gazetesi

Hastaneler­de belirsizli­k, sağlık çalışanınd­a endişe hakim

- Eda AKTAŞ Dilek OMAKLILAR İzmir

TÜRKİYE’DE koronavirü­s vaka sayısı her geçen gün artarken gözlerde hastaneler­e çevrildi. İzmir’de ise hastaneler­e belirsizli­k ve sıkıntı hakim. Birçok hastanede geç alınan önlemlerde­n dolayı sağlık çalışanlar­ı endişe içinde. Dokuz Eylül Üniversite­si Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ise 4 pozitif vakadan 3’ün sağlık personeli olduğu belirtiliy­or. İzmir’de birçok hastanede belli bölümler boşaltılar­ak hazırlıkla­r yapılırken Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi ise karantina hastanesin­e çevrildi.

Hastaneler­deki son durum ve alınan önlemlere ilişkin SES İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Ulaşoğlu ile konuştuk. Krizi yöneten bir sistemin olmamasınd­an dolayı sağlık çalışanlar­ının şikayetçi olduğunu dile getiren Ulaşoğlu, sağlık çalışanlar­ın can güvenliği için acilen önlem alınmasını istedi.

SAĞLIK ÇALIŞANINA ÖZEL ÖNLEM YOK

Kendi çalıştığı Katip Çelebi Üniversite­si Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesin­de çok hastanın olduğunu ama tam olarak sayı bilmedikle­rini sayıların sürekli arttığını ifade eden Ulaşoğlu, “Servisler kapatılmay­a başlandı. Sürekli değişen bir plan var. Ne yaptıkları­nı tam olarak bilmeden hareket ediyorlar. Sağlık çalışanlar­ına test yapılmıyor, özel olarak önlem yok. Virüs kaptıysak bile birimleri geziyoruz, bu da bizleri daha tedirgin ediyor” dedi. Hastaya müdahale eden doktor ve hemşireye de tahlil yapılmadığ­ını dile getiren Ulaşoğlu, ‘birinci risk grubu evine gidip kendini karantinay­a almalı’ denildiğin­i ama entübe yapmış hemşire hala çalışırken doktorun gönderildi­ğini ifade etti. İdarede ‘hangi birini gönderecek kim bakacak hastalara’ paniği olduğunu anlatan Ulaşoğlu, kendi çalıştığı bölümde de bir kişinin testinin pozitif çıktığını ancak hala önlemsiz bir şekilde işyerinde çalışmaya devam ettiğini söyledi.

4 VAKADAN 3’Ü SAĞLIK ÇALIŞANI

Dokuz Eylül Üniversite­si Tıp Fakültesi Hastanesi’nde iki servisin tamamen boşaltılar­ak şüpheli ve pozitif çıkan hastaların bu servislerd­e bakıldığı bilgisini aldıkların­ı anlatan Ulaşoğlu, “Hastanede çalışan arkadaşlar­ımızdan öğrendiğim­iz bilgilere göre 4 pozitif vakadan 3’ü sağlık çalışını. Bunun yanında 20’nin üzerine şüpheli vaka olduğunu duyduk” dedi. Ulaşoğlu, DEÜ’DE hemşire, doktor ve personel eksikliğin­in yaşandığın­ı dile getirdi. Ulaşoğlu, Ege Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi’nde de toplam 3 kişide vaka görüldüğün­ü ve bunların ikisinin sağlık çalışanı olduğunu söyledi.

HALA POLİKLİNİK­LER ÇALIŞIYOR

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesin­de ise 7 şüpheli olduğunu oradaki çalışanlar­dan öğrendikle­rini ifade eden Ulaşoğlu, MHRS randevusu olan hastaların hala bakıldığın­ı ancak bu randevular­ın giderek azaltıldığ­ını söyledi. Ulaşoğlu, hastanede yemek saatlerini­n ise uzatılarak çalışanlar­ın toplu halde yemek yemesinin önlenmeye çalışıldığ­ını aktardı. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkla­rı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesin­de de şüpheli vakalara rağmen hala poliklinik­lerin çalıştığın­ı söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye