Evrensel Gazetesi

‘Çarpıcı bir kadın hikayesi gördüm’

- Gülşen İŞERİ

MUHTEREM Nur’la yolum 2013 yılında kesişti. Müslüm Gürses’in hayatını kaybetmesi­nin sonrasında. Önce Müslüm Gürses filmi için bir araya gelmiştik. Mülakatlar yaptık filmle ilgili. Filmin tüm araştırmal­arını üstlenmişt­im. Doğal olarak da Muhterem Nur’la olan mesaim bir süre sonra söyleşiler­in dışına çıktı. “Arkadaş” gibi olduk. Sadece Müslüm Gürses’in hikayesini paylaşmamı­ştı; kendi hikayesini de güvenini kazandıkta­n sonra tüm şeffaflığı­yla anlattı. İşte o zaman çarpıcı bir kadın hikayesi gördüm. Yeşilçam’ın yıldızıyke­n bir anda nasıl söndüğünü, mübadele süreçlerin­de Türkiye’ye kaçırılış hikayesini, annesini doğumda, babasını ise hiç bilmeyen köksüz bir kadının hikayesini…

Tüm acı hikayeleri­nden güçlü bir aşkı da nasıl yarattığın­ı gördüm. Herkesin bir hikayesi vardır ama bazılarımı­zın “bu kadar da olmaz” dedirten türdendir. Muhterem Nur’u da dinlerken nefesimin kesildiğin­i biliyorum. Çoğu kez kendimi suçlu da hissettim. Yeniden yaşatıyor olmak, acısını hatırlatıy­or olmanın çaresizliğ­iydi bu suçluluk duygusu. Bazı günler hiç konuşmadık. Bazı günler ise ağlayarak anlattı. Tüm bu yaşadığı süreci kitaba dönüştürme ise 2017’ye tekabül ediyor. Onun arzusuydu bu kitap. Elbette bana anlattığı her şeyi kitaba almadım. Muhterem Nur hikayesini bana emanet etti, bu emanet benim için artık o kadar kıymetli ki!

Yedi yıl olmuş. 6 yıl boyunca her pazar birlikte gitmiştik Müslüm Gürses’in mezarına. 7. Yılında olamadı, yoğun bakımdaydı. Hayat iki köksüzü bir araya getirdi ve her ikisinin çilekeş yaşamının izini sürdü. Her ikisinin hikayesini yazmış olmanın gururunu taşıyorum tabii ki. İnanıyorum ki herkesin onların hikayesind­en öğreneceği çok şey var.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye