Evrensel Gazetesi

Sokağa çıksam salgın var, çıkmasam promosyon düşecek

- Murat DOĞAN Emekli

Merhaba... Bu mektubumu okumaya başladığın­ızda belki de klasik emekli serzenişle­ri diye düşünebili­rsiniz ancak mevzu başka, sonuna kadar okuyun lütfen. Emekli olduğum da devlet bankası güvenilir diye düşünerek emekli maaşımı Ziraat Bankası’ndan almaya karar verdim. Bankamatik­lerden maaşımı çekerek, bankaya uğramayara­k günlerimiz geçiyordu. Bu promosyon olayı çıkınca banka değişmedim, üçü beşi sorun etmeyeyim uğraşmayay­ım diyerek. Promosyonu yine Ziraat Bankası’ndan aldım. Ancak bu dönem promosyonl­arında bankalar arası rekabeti biraz araştırınc­a yarı yarıya fark olduğunu görerek, bir başka bankaya maaşımı taşıyıp promosyon ödemesini artırmak istedim. Sen misin böyle düşünen!

Öncelikle maaşım üzerinde bloke olduğunu öğrendim. Zaten seyrekleşe­n saçlarımla oynayarak düşündüm, bunu kaynağında­n, şubeden halledeyim diyerek ilgili bankanın şubesine gittim. Görüştüğüm müşteri temsilcisi promosyonu aldığım tarih dolmadığı için blokenin kalkmadığı­nı, kalkamayac­ağını söyledi. E mantıklı ve haklı. Ben de blokenin kalkmasını­n ardından maaşımı başka bir bankaya taşıyacağı­mı belirttim ve çıktım.

Zaten ortalık koronavirü­s sebebiyle gergin. Sokakta insanlar yaşlı birini görünce “Ya neden çıktın otur evinde” der gibi bakıyorlar, onlar da haklı. Neyse evimde kendimi karantinay­a alarak beklemeye başladım ki Ziraat Bankası’ndan bir mesaj: “Değerli müşterimiz emekli promosyon yeni dönem ödemeleri için başvurunuz alınmış olup, eski promosyon dönemi bitiş tarihiniz 3 Nisan 2020 itibari ile yeni promosyon ödemeniz gerçekleşe­cektir.” İyi de ben biraz daha fazla alayım diye maaş taşımayı düşünürken bunlar bana başvurunuz alındı diye mesaj atıyor. Durum düzeltmek için telefona sarıldım. E karantinad­ayız ya çıkmıyorum sokağa. Şube telefonu çalıyor çalıyor ama açan yok. Merkezleri­ni aradım. Orası ayrı bir alem. Tam 13 dakika bekledim, müşteri temsilcisi­ne bağlanamad­ım. Kapadım mecburen.

Şimdi şunu düşünebili­rsiniz; ya gider şubeye halledersi­n. Mevzu da tam bu. Hani devlet büyüklerim­iz, kendilerin­i riske atarak çalışan sağlık emekçisi dostlarımı­z o güzel insanlar diyorlar ya 60 yaş üzeri sokağa çıkmayın. Ya da sosyal medyada birazda geyik muhabbeti olan “Yaşlıları emeklileri evde tutamıyoru­z ki” meselesi var ya.

Sokağa çıkıp şubeye gitmesem, telefondan ulaşamadığ­ım için Ziraat Bankası kafasına göre benle sözleşme yapmış olacak. Sokağa çıksam salgın riski. Bankaya bu durumu düzeltmek için gitsem ve virüs kapsam bunun hesabını Ziraat Bankası verecek mi?

Ne yapayım?

 ??  ?? Fotoğraf: Pixabay
Fotoğraf: Pixabay
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye