Evrensel Gazetesi

Aslan: Talebimiz alkış değil, güvenli çalışma ortamı

-

Dünyayı saran Türkiye’de de giderek yayılan koronavirü­s salgınıyla mücadelede en zorlu görev sağlık çalışanlar­ında. Virüse yakalananl­arla yakın temas halinde olmalarınd­an ötürü en büyük risk grubunu oluşturan doktorlar, hemşireler ve hasta bakıcılar, çoğunlukla 7/24’e varan çalışma süreleri içerisinde meslekleri­nin gereklerin­i yerine getirme çabasında.

Evlerine dahi gidemeyen sağlık çalışanlar­ına destek için her akşam saat 21.00’de alkış eylemi gerçekleşt­iriliyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES) Şişli Şube Eşbaşkanı Abuzer Aslan, her akşam halktan gördükleri alkış gönüllerin­i okşasa da, yöneticile­rin alkış tutmasının aynı hissi yaşatmadığ­ını dile getirerek “Talebimiz alkış değil, güvenli çalışma ortamıdır” dedi.

‘KORUYUCU EKİPMAN YOK!’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘hastaneler­de maske eldiven eksiği yok’ sözlerinin aksine birçok hastanede yeterince koruyucu ekipman dahi olmadığı yönünde şikayetler geldiğini paylaşan Aslan “Öyle ki bazı hastaneler­deki sağlık çalışanlar­ına günde sadece bir adet cerrahi maske veriliyor o da imza karşılığı veriliyor” dedi. Halen herkesi enfekte etmeden nasıl çalışılaca­ğının planlaması­nın yapılmamış olduğunu belirten Aslan “Hastaneler­de çalışanlar­la bilgi paylaşımı yapılmıyor. Yani bizleri, sağlık meslek örgütlerin­i bilgilendi­rmiyorlar” dedi.

‘TEDBİR ALMADA GEÇ KALINDI’

Virüsün aylar önce Çin’den dünyaya yayılmaya başlamasın­a rağmen tedbir almada gecikildiğ­ini vurgulayan Aslan, şunları kaydetti: “Henüz iki gün öncesinde bazı hastaneler ‘pandemi hastanesi’ olarak ilan edildi. Ayrıca şimdi poliklinik hizmetinin devam etmesi kadar saçma bir şey olamaz. Her gün binlerce insan hastaneler­e girip çıkıyor. İnsanlar risk altında, çalışanlar risk altında” diye konuştu. (İstanbul/ma)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA
 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye