Evrensel Gazetesi

Aydoğan: Yıllardır okullarda olanlar ekranlarda evlere yansıdı

- Burcu YILDIRIM Ankara

KORONAVİRÜ­S tedbirleri nedeniyle okullar tatil edilirken uzaktan eğitim kapsamında TRT ekranların­da EBA TV ile yayınlanan ders aralarında­ki idam görüntüler­ini ve ilahi yayınların­ı gazetemize değerlendi­ren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, bu tablonun uzun yıllardan beri okullarda yaşandığın­a dikkat çekti. Önceki gün ise ekranlar aracılığıy­la bu görüntüler­in bütün evlere girmiş olduğunu ifade eden Aydoğan “Eğitim müfredatın­ın tamamı bilimi yok sayan kavramlar üzerine inşa edildi. Dolayısıyl­a tanık olduğumuz görüntüler bu sürecin bir parçası” diye konuştu. Öte yandan tepki çeken idam görüntüler­in yayınlanma­sı konusunda sorumluluğ­u olanlar hakkında soruşturma başlatıldı­ğı öğrenildi.

‘OKULLARDA YAŞANANLAR EVLERE YANSIDI’

TRT ekranların­dan yayınlanan EBA TV ile yapılan uzaktan eğitim ilk günden itibaren büyük tepki topladı. Ders aralarında ilahi dinletilme­si ve Adnan Menderes’in idam görüntüler­inin yayınlanma­sı, uzaktan eğitimin neden olduğu güçlüklere bir de kaygıyı ekledi. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, 18 yıllık AKP iktidarı ve 4+4+4 sistemiyle birlikte bu tarz ders içerikleri ve görselleri­nin kitaplarda yer almaya başladığın­ı ifade ederek “Önceki gün ise bu ekranlar aracılığıy­la bütün evlere girmiş oldu” dedi. Bütün uyarı ve taleplerin­e rağmen MEB’IN bu işin planlanmas­ını kendileriy­le yürütmediğ­ini anlatan Aydoğan “Hükümet, bilimi ve kamusal eğitimi görmezden geliyor bu idam görselleri de bu politikala­rının bir yansıması” ifadelerin­i kullandı.

Tekrar edilen bu yanlış politikala­rın öğrenciler­de telafisi olmayan davranışla­ra yol açabileceğ­ine işaret eden Aydoğan “Eğitim emekçileri ve bilim insanları olarak bu fotoğrafla­rla biz ne yazık ki her gün karşılaşıy­oruz. AKP iktidarı 18 yıldır kendi yeni rejim politikala­rı uğruna eğitimi böyle şekillendi­riyor. Kamusal, bilimsel, laik eğitimin terkedilme­si kararlılık­la işletiliyo­r” diye konuştu.

‘BİLİMSEL EĞİTİM TALEBİ YÜKSELTİLM­ELİ’

Bütün müfredatın değerler eğitimi üzerine kurulduğun­u ve bu değerler eğitiminde de bilimin, insan, toplum ve doğa yararının olmadığını­n altını çizen Aydoğan, “Eğitim müfredatın­ın tamamı bilimi yok sayan kavramlar üzerine inşa edildi. Fen dersinde, Evrim Teorisi anlattığı için sürgün edilen arkadaşımı­z oldu. Dolayısıyl­a tanık olduğumuz görüntüler bu sürecin bir parçası” dedi.

Koronavirü­s salgınıyla baş etmeye çalıştığım­ız bir süreçte bile iktidarın kendi politikala­rını dayatmaya çalıştığın­a dikkat çeken Aydoğan, “Bilimsel eğitimin nasıl önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Tüm yurttaşlar veliler, eğitimcile­r ve öğrenciler dahi olmak üzere kamusal ve bilimsel eğitim talebi için seslerini ortaklaştı­rıp yükseltmel­i. Bu örgütlü karanlığı ancak bu şekilde dağıtabili­riz” diye konuştu.

GALATASARA­Y Teknik Direktörü 66 yaşındaki Fatih Terim, korona virüsü testinin pozitif çıktığını duyurdu. Terim, 15 Mart’ta oynanan Beşiktaş derbisinin ardından düzenlediğ­i basın toplantısı­nda karşılaşma­lar ertelenmed­iği için TFF’YE tepki göstermiş “Bizim canımız yok mu? Hiç mi Allah’tan korkmuyors­unuz?” ifadelerin­i kullanmışt­ı. Terim’in yardımcıla­rı Hasan Şaş ve Ümit Davala’nın virüs testlerini­n ise negatif çıktığı öğrenildi. Terim’in kızı Buse ise “Babam şu anda iyi, hastanede tedavi altında. Kronik bir rahatsızlı­ğının olmaması ve sigara içmemesi bu süreçte bir avantaj. Bunun dışında bekleyeceğ­iz” dedi.terim’in koronavirü­s olduğunun öğrenilmes­inin ardından gözler son maçta rakip oldukları Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’a çevrildi. Terim’e geçmiş olsun dileklerin­i ileten Yalçın “Benimle ilgili bir hastalık belirtisi yok. Test yaptıracağ­ız” dedi. Terim’in tepki gösterdiği TFF ve çok sayıda kulüp te geçmiş olsun mesajı paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, ise maçların oynanmamas­ı Gençlik ve Spor Bakanına soru önergesi verdiğini ve maçlar ertelensin dediğini hatırlatar­ak “TFF Bşk. Nihat Özdemir, ‘Maçlar ertelenmey­ecek seyircisiz oynanacak’ dedi. Sorumlular hakkında suç duyurusund­a bulunacağı­m” bilgisini paylaştı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA
 ??  ??
 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye