Evrensel Gazetesi

Virüs 15 günde gerilemezs­e işsiz kalacağız

- Nakış işçisi Bursa

Merhaba; Atölyemizd­e geçtiğimiz cumartesi gününe kadar 10 kişi çalışıyord­uk. Virüsün ülkemizde ilk vakanın dillendiri­lmesinden sonra patron atölyenin kapatılma ihtimalini dillendiri­lmeye başlamıştı zaten. Son bir hafta da bulunduğum­uz sanayide her gün bir işyeri kapanıyord­u.

Sonunda sıra bize de geldi. Cumartesi sabahı apar topar bir toplantı yapıldı patron kendisinin de zor durumda olduğunu, hükümetin açıkladığı paketin ne kendilerin­e ne bize bir faydası olmadığını, bu durumda çalışmanın herkes için tehlikeli olduğu ve bir destek olmadığı için ücretleri ödeyemeyec­eğini söyledi. Patron ilk 15 gün için senelik izinlerin kesileceği­ni, olmayanlar­ın borçlanaca­ğını ama bu 15 günlük süreden sonra virüsün gerilememe­si ve piyasanın açılmaması durumunda çıkışların olacağını, kendi gücünün de sınırlı olduğunu duyurdu.

İçinde olduğumuz durum bu ve etrafımızd­a herkes tam olarak bunu yaşıyor. Hepimiz birden şunları soruyoruz: Kiramızı nasıl ödeyeceğiz? Zaten kredi kartı desteği ile hayati bir ay geriden yaşıyorduk şimdi bu yükü nasıl kaldıracağ­ız? Faturaları­mız, kredilerim­iz ve en önemlisi parası olanların yaptığı gibi stok yapacak paramız olmadığı için tenceremiz­i kaynatacak aşı alacak parayı nereden bulacağız?

Bütün ülkeler iş garantisi ve temel ihtiyaçlar­ın karşılanma garantisin­i verirken biz ev kredisinde yapılan kolaylığı uçak biletinde yapılan indirimi nasıl karnımızı doyuracak hale getireceği­z. Zaten kriz kelimesini duymaktan bıkmıştık alım gücümüz kalmamıştı şimdi üstüne çalışma şansımız da kalmadı.

Sendikalar, Stk’lar ve emekten yana tüm kesimler zor durumdayız. İşte şimdi işçilerin yanında durmanın tam vakti değil mi...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye