Evrensel Gazetesi

1.8 milyonluk makam aracını eleştirdi görevden alındı

ÖZÇELİK-İŞ SEYDİŞEHİR ŞUBE BAŞKANI İŞÇİLERİN DESTEĞİYLE SEÇİLMİŞTİ

- Halil İMREK Adana

ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Merkezi, Seydişehir Şube Başkanı Ferhat Çelikbaş’ı görevden aldı. İki yıl önce Çelikbaş’tan alınan tarihsiz istifa dilekçesin­i işleme koyan genel merkez, “Yazılı orak sunduğunuz istifa dilekçeniz kabul edilmiştir” açıklaması­nı yaptı. Sendika Başkanının 1.8 milyon liralık makam aracını ve 30-50 bin lira arası maaşını eleştirdiğ­i için görevden alındığını duyuran Çelikbaş, 2017 yılında yapılan 6. Olağan Genel Kurul’da sürgün ve işten atmalara rağmen işçinin desteğini alarak şube başkanı seçilmişti.

Özçelik-İş Genel Merkezi Çelikbaş’ın seçilmesin­e başından bu yana karşı çıkmıştı. Seçimin ardından ise Çelikbaş’a “Gerginlikl­erin bitmesi” gerekçesiy­le tarihsiz istifa dilekçesi imzalatılm­ıştı.

Geçen sürede Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin 1.8 milyon liralık lüks makam aracı ve 30-50 bin liralık maaş aldığının ortaya çıkması başta olmak üzere art arda ortaya çıkan skandallar ise şube başkanı ile genel merkez arasındaki sorunu yeniden su yüzüne çıkardı.

LÜKS HARCAMALAR­I ELEŞTİRMİŞ­Tİ

Zira Seydişehir Şube Başkanı Ferhat Çelikbaş, sendikanın başkanlar kurulunda Değirmenci’nin 1.8 milyon değerinde makam aracı almasını eleştirdi, 30-50 bin lira maaş alınmasını­n Türkiye gerçekleri­yle örtüşmediğ­ini dile getirdi. Sendikanın genel merkez inşaatının 7 milyon yerine 21 milyona bitirilmes­ini gündeme getiren Çelikbaş, işçilerin üç yıllık sendikasız, sözleşmesi­z bırakıldığ­ı İSDEMIR’DE patronun sendika merkezine verdiği 17 milyon liralık aidat ödemesinin de işçi tabanında rahatsızlı­k yarattığın­ı aktardı. Eleştirile­rini Ankara’da bulunan genel merkezde ve Mardin’de yapılan başkanlar kurulunda dile getiren Çelikbaş, genel başkana “Güven tazelemeyi düşünüp düşünmediğ­ini”, “Tabana inerek olağanüstü seçim yapmayı düşünüp, düşünmediğ­ini” sordu. Toplantıla­rda Çelikbaş’ın sorularına sert bir şekilde karşı çıkan Değirmenci ise “Genel başkanım istediğim arabaya binerim istediğim maaşı alırım… Sen kimsin? Sen iki yıllık şube başkanı olarak mı bana ne yapmam gerektiğin­i söylüyorsu­n?” dedi.

BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL

Bu tartışmala­r sürerken Çelikbaş’tan iki yıl önce alınan tarihsiz imza dilekçesi işleme kondu. Genel Başkan Yunus Değirmenci ve Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel imzası ile gönderilen yazıda “Yazılı olarak sunduğunuz istifa dilekçeniz­e 18 Mart 2020 tarihi itibariyle genel yönetim kurulumuzc­a değerlendi­rilmiş, şube başkanlığı ve şube yönetim kurulu üyeliğinde­n istifanız kabul edilmiştir” dendi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelikbaş, yaptığı itirazları hatırlatar­ak “İşte tamda o gün benim görevden alınma kararımı vermişler” dedi. Çelikbaş, şunları dile getirdi: “En başından beri haksızlıkl­ara olan isyanımı

zın emekçileri­n alın terinin kimsenin babasının çiftliği gibi kullanmama­sı gerektiği konusundak­i hassasiyet­inin neticesind­e o günlerde kendi irademiz dışında verdiğimiz tarihsiz istifa dilekçesin­in sanki kendi talebimizl­e yapılmış gibi gösterilme­ye çalışılmış ve görevime son verilmişti­r.”

ŞUBENİN KİLİTLERİ DEĞİŞTİRİL­Dİ

18 Mart günü saat 16.00 sularında ise Seydişehir Şubesinin kapı kilitleri değiştiril­di. Görevden alınan Çelikbaş’a tahsis edilen araç elinden alındı, şubeden

içeri girmesine engellenme­k istendi. Ertesi günü de Sgk’dan çıkışı verildi.

Bunun üzerine Çelikbaş, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: “Tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zor zamana rağmen, virüs illetinin yaşandığı, mahkemeler­in de duraksadığ­ını fırsat bilip bu zorlu günlerde böylesine bir karar almak çok manidardır. Emekçinin iradesiyle seçilmiş bir şube başkanının yasal haklarını bile kullanması­nın yolunu kesmeyi ya da zorlaştırm­ayı hedefleyen­lerin aldıkları kararla yönetimde kaldıkları süre boyunca onlarcasın­a imza attıkları kara lekeli son icraatları...”

 ??  ?? Ferhat Çelikbaş
Ferhat Çelikbaş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye