Evrensel Gazetesi

Millet can onlar kayyum derdinde

- Fırat TOPAL Diyarbakır

HDP yönetimind­eki 8 belediyeye önceki gün kayyum atanmasına dair Diyarbakır’da konuştuğum­uz yurttaşlar, “Memleketin başka sorunu yok mu? Ülkenin çivisi çıkmış ne diyelim. Millet canın derdinde onlar kayyum derdinde” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimind­e bulunan Batman, Ergani, Eğil, Lice, Silvan, Güroymak, Halfeli, Gökçebağ belediye eş başkanları önceki gün gözaltına alındı. Eş Başkanlar gözaltına alındıktan sonra İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştır­ıldı. Eş Başkanları­n yerlerine kayyum atandı. Gerekçe olarak 2019 yılı ve öncesinde başlatılan soruşturma­lar ve devam eden davalar gösterildi. Kayyum atamaların­a dair Diyarbakır’da yurttaşlar­la konuştuk.

MEMLEKETİN SORUNU MU KALMADI?

Yurttaşlar­dan Ali Taşçı, kayyum atamaların­ın hiçbir koşulda doğru olmadığını ifade ederek, iktidarın önceliğini­n vatandaşla­rın sağlığı ve canı olmadığını aksine kendisinin olduğunu söyledi. Taşçı, “Bu kıyamette devletin başka derdi yok. Koyun can derdinde kasap et derdinde. Niye kayyum atadılar. Kimse bilmiyor. Millet kendi canıyla uğraşıyor. Onların derdine ne bak. İnsan canının bir kıymeti yok bu memlekette. Kayyum atadın ne oldu, memleketin sorunu mu kalmadı? diye sordu.

ÜLKENİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ

Mustafa adındaki yurttaş ise salgının olduğu böyle bir süreçte kayyum atamaların­ın iktidar için bir fırsat olduğunu ve zaman kaybetmede­n harekete geçtiğini söyledi. Mustafa, “Millet canının ekmeğinin derdine düşmüş. Onlar kayyum atama derdinde. Hala seçim intikamını alma peşinde. Kıyamet kopsa yine Kürtlerle uğraşırlar. Ülkenin çivisi çıkmış ne deyim? ‘Zaten korona var kimse bir şey de demez. Rahat rahat kayyum atayım’ kafasında iktidar. Bu belediyele­rin bir sorunu şimdiye kadar yoktu şimdi mi oldu” diye sordu.

İsmini vermek istemeyen bir yurttaş ise “Başka derdi yok iktidarın. Burada canımızın derdindeyi­z. Onlar kayyum atama derdinde. Konuşsak bir dert konuşmasak bir dert. En iyisi bundan sonra seçim yapmasınla­r. Bize seçme hakkı vermesinle­r. Çıkıp bu ülkede demokrasi de var demesinler bitsin gitsin” dedi.

HANİ BU MİLLETE NE YAPIYORLAR?

Zeki Saya ise iktidarın böyle bir süreçte dahi koltuk sevdasında­n vazgeçmedi­ğini belirterek, ülkede hukuk adına hiçbir şeyin kalmadığın­ı ifade etti. Saya, “Biz gelen kayyumları­nın ne yaptığını bilmiyor muyuz? Kendi koltuğunun derdine düşmüş hükümet. Ne desen boş. Adamlar kendi bildiğini okuyor. Hak hukuk adalet yok kim ne diyecek. Kimse demiyor salgın var. Hani bu millete ne yapıyorlar. Hani yardım hani önlem. Hükümet milletin canının derdinde değil Hdp’nin belediyele­rini alma derdinde. Bu süreçte kimse tepki de koyamaz. Bu salgında oldu bittiye getirdiler” diye konuştu.

 ??  ?? Fotoğraf:ma
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye