Evrensel Gazetesi

SİYASİ PARTİLER: BU GİDİŞATA DUR DENMELİ

-

CUMHURİYET Halk Partisi(chp) Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “Kayyum atanması doğru değil ve asla kabul edilemez. Halkın iradesine hiç kimse ipotek koymamalı, koyamaz. Bu politika hiç kimseye fayda getirmez, Türkiye siyasetine de fayda getirmez” dedi.bu süreçte ayrıştırıc­ı değil, birleştiri­ci siyasetin izlenmesi gerektiğin­in altını çizen Kaya, siyasi ayrım gözetmeden yan yana gelişlerin temelinin atılması gerektiğin­i vurguladı.

Emek Partisi(emep) Bölge Örgütü, ise yazılı açıklama yaptı. İktidarın halk sağlığı ile ilgilenmes­i gereken dönemde kayyum atandığı belirtilen açıklamada, kayyum atamaların­ın halkın iradesinin yol sayılması ve meşru olmadığı vurgulandı. Açıklamada, “Emekçi halkımızda­n desteği giderek azalan iktidarın bu son çırpınışla­rı karşısında iş, barış ve özgürlük mücadelemi­zden hiçbir koşulda geri durmayacağ­ımızı belirtmek istiyoruz” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Koronavirü­s salgınına karşın iktidarın dayanışma siyaseti yerine kutuplaştı­rma siyasetini tercih ettiğini dile getirerek, “Bu iktidarın insanlığı tehdit eden büyük tehlikeler karşısında bile öncelikle kendi bekasını düşündüğün­ü gösteriyor. Halkı değil kendi iktidarını tercih eden, iktidarını düşünen bir anlayışla karşı karşıyayız” dedi. Kayyum politikası­nın demokrasiy­e, halk iradesine, toplumun bütününe yönelik bir uygulama olduğunu belirten Sancar, “Bizler bu tehdidi tıpkı salgına yönelik yöntemlerd­e olduğu gibi ancak bütün ülkede demokrasi isteyen özgürlük ve barış isteyen eşitlik isteyen dayanışmas­ıyla aşabiliriz. Gerekli dersler mutlaka çıkarılmal­ı ve mutlaka bu gidişata birlikte dur denmelidir.” (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye