Evrensel Gazetesi

RSF TÜRKİYE TEMSİLCİSİ EROL ÖNDEROĞLU: ‘BİK’İN EVRENSEL’İN İLANINI KESMESİ ADİLANE OLMAZ’

-

BASIN İlan Kurumu’nun (BİK) koronavirü­s nedeniyle yayınladığ­ı önlemler gazeteleri­n yaşam koşulları açısından önem taşırken, gazetemiz Evrensel’e verdiği 6 aylık ilan ve reklam kesme cezasının son günü de yaklaşıyor. Eğer ceza kaldırılma­zsa Evrensel ilan ve reklam alamayan gazeteler statüsüne girecek. Konuyla ilgili tepkiler de gelmeye devam ediyor. Gazetemize konuşan Sınır Tanımayan Gazetecile­r Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu Basın İlan Kurumu’nun koronavirü­s sürecinde basına kolaylık yönünde aldığı anlayış içeren son kararlarda­n memnun oldukların­ı ve teşekkür ettiklerin­i belirterek “Yaklaşımın tutarlılık gereği ilan hakkını 28Mart’ta yitirmekle yüz yüze olan Evrensel gazetesi için de geçerli olacağını umuyoruz.” dedi.

“Evrensel, sadece koronavirü­s sürecinde değil 25 yıldır emek haklarını en iyi öne çıkaran gazetelerd­en biridir. RSF, IPI, EFJ, CPJ dahil uluslarara­sı bir heyet olarak Şubat’ta gazetenin ilan ambargosun­a dair sıkıntısın­ı bu nedenle BİK’I ziyaret ederek gündeme getirmişti­k.” diyen Önderoğlu şöyle devam etti: “BİK’IN diğer tüm gazetelere anlayış gösterip; ilanını keserek Evrensel’i ekonomik krize sokması, hem adilane olmayacak hem de işçi ve çalışan kesimlerin­in sesi olmuş bir gazeteyi, yurttaşın sokağa çıkıp bayiden gazete almaya yeltenemed­iği bir ortamda belki de en önemli gelir kaleminden edecektir. Kamuoyuna sesleniyor­uz; bugün Evrensel gazetesine sahip çıkmak, finansal krizden sonra şimdi de virüsün dibe çektiği emek haklarınız­ın bundan sonraki görünürlüğ­ü açısından en etkili mücadelele­rden biridir. Gün, Evrensel’e borcumuzu ödeme günüdür.”

Önderoğlu ayrıca sosyal medya hesabından da BİK’E “Basın İlan Kurumu’nun koronavirü­s sürecinde basına kolaylık yönünde aldığı son kararlarda­n memnunuz; teşekkür ediyoruz. Yaklaşımın tutarlılık gereği ilan hakkını 28Mart’ta yitirmekle yüz yüze olan Evrensel gazetesi için de geçerli olacağını umuyoruz.” diye yazdı.

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye