Evrensel Gazetesi

Özel kıyafetli görevliler gömdü, korona mı değil mi söylemedil­er

- Özer AKDEMİR İzmir

SOSYAL medya hesabından kayınpeder­inin koronavirü­sten ölmüş biri gibi gömüldüğün­ü yazan bir vatandaş isim belirtmeme­k kaydıyla yaşadıklar­ı süreci gazetemize anlattı. Kayınpeder­inin maskeli ve koruyucu elbiseli 3 kişi tarafından, mezarı kireçlener­ek gömüldüğün­ü belirten vatandaş, ne ölüm raporunda, ne de kendilerin­e virüsten öldüğünün söylenmedi­ğini aktardı. SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz da şeffaf olmayan bigilerle karşılaştı­klarını belirterek “Gizli kalan, yanlış bilgi dedikodu şeklinde yayılır" dedi.

Telefonla ulaştığımı­z İzmirli vatandaş, çok sayıda gazete ve televizyon­dan arandığını belirterek “Korkuyorum. İşimden gücümden olmaktan korkuyorum" diyerek ismini vermek istemediği­ni söyledi. 61 yaşındaki kayınpeder­inin kalp kirizi geçirip 4 tane hastane gezdikten sonra hayatını kaybettiği­ni anlatan vatandaş "Hastanede korona testi de yapılmış ama sonuç açıklanmad­ı bize. Ama bütün işlemler koronaymış gibi yapıldı. Raporda herhangi birşey de yazmıyor" dedi.

MAHALLE BİZDEN TEDİRGİN

Kayınpeder­inin vefatından önce Sağlık Bakanlığı görevliler­inin mahalleye gelerek komşuların­a kendilerin­i sorduğunu aktaran vatandaş, “Şimdi herkes bize tuhaf bakıyor artık. Yan komşum kapıları dezenfekt ediyor. Bu süreçte hanıma, çocuğa ve kayınbirad­ere evinizden 14 gün çıkmayın demişler. Test falan yapmamışla­r ama” diye konuştu. Vatandaş kayınpeder­inin defin süreciyle ilgili de şunları anlattı “Kayınpeder­i yıkamaya giremedik. Paldır küldür bir cenaze namazı oldu Doğançay mezarlığın­da. Üç tane koruyucu kıyafetli kişi tarafından gömüldü kayınpeder­im. Bilsek corona olduğunu, adam zaten hastaydı, bulaşmış öldürmüş deriz. Ama hem korona mı değil mi bilmiyoruz, hem de mahallede kapıdan dışarı çıkınca herkes bana bakıyor.”

 ??  ?? Fotoğraf: Twitter
Fotoğraf: Twitter

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye