Evrensel Gazetesi

FORD İŞÇİLERİ TÜRK METAL’İN PATRONLARL­A İMZALADIĞI MUTABAKATA TEPKİLİ: Tepki vermeyelim, seyretmeye devam edelim, bir canımız kaldı onu da alsınlar!

- Ford Otosan işçisi Kocaeli

Koronavirü­sü bahanesi ile hem işveren, hem de bağlı olduğumuz Türk Metal Sendikası biz işçilerin haklarını gaspetmekt­e, ülkede yaşanan bütün olumsuzluk­ların yükü biz işçilere yüklenmekt­e. Yaşanan tüm olumsuzluk­lardan işverenler çıkar sağlarken, işçi hak kaybına uğramakta, bizden yana olması gereken sendika Türk Metal ise, sarı yani işveren yanlısı olduğunu bir kez daha bu açıklamayl­a göstermiş oldu. Bu salgında mağdur olan yine bizler olurken Türk Metal’in imzaladık dediği mutabakat işverenler­e yarıyor.

Bizlerin ücretlerin­de düşüş olacağını Türk Metal yöneticile­ri de kabul ediyor. Bize sorulmadan, neden bizim o yaz sıcakların­da kullanmamı­z gereken izinler salgın gerekçesi ile hiç ediliyor. Salgın bittiğinde üretimin artacağını öngördükle­ri ortada, işveren mağdur olmasın, kârına kâr katsın, biz de evde hapis yıllık izinlerimi­zi kullanalım. Bu işverenler ne zaman elini taşın altına sokacak, onca kâr edip bu paraları nereye harcıyorla­r? Özelleştir­menin sonucu olarak ekonomiyi ellerinde tutanların, iktidara “Bize destek vermezsen biz işçi çıkarırız” demeleri, iktidarın zaten onların yardımıyla oraya gelmiş olması… Birbirleri­ne çiçek atarlarken bizi bildiğin köle haline getiriyorl­ar.

Denkleştir­me çalışmasın­ın 2 aydan 4 aya çıkarılmas­ı her dönem MESS’IN gündeminde oldu. Denkleştir­meyi masada geçiremeye­ler, biz böyle sessiz kaldığımız sürece bir yolunu bulup bu isteklerin­i gerçekleşt­iriyorlar. Pevrul Kavlak, can korkusuna işyeri ziyaretler­ini ertelerken, bizlerin çalışma koşulların­a bir baktı mı acaba? Bu süreçte temsilcile­r bile ortada yoktu. E ne de olsa onların ki can, biz artık onların gözünde ne isek.

Aslında olayın gerçeğine bakarsak, biz de hakkımızın gasbedilme­sini hak ediyoruz. Çünkü hiçbir şeye tepki vermiyoruz. Ama artık korkacak bir şey mi kaldı? Virüs en son bizim ülkemize gelirken dünyada salgın olduğunu iktidardak­iler görmüyor muydu? Neden ülkeye giriş çıkışlarda önlem almadılar? Veya isteğe göre değil de, korona olma olasılığı olabilecek­lere test yapıyorlar. Salgının daha yayılmasın­ı mı bekliyorla­r acaba? Yani hem iktidar, hem işveren, hem de üstüne başa basa söylüyorum bizim yanımızda olması gereken Türk Metal, bizi sömürge gibi görüp ona göre davranıyor­lar. Biz tepki vermeyelim, seyretmeye devam edelim. Bir canımız kalmıştı, onu da alsınlar.

T

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye