Evrensel Gazetesi

DİSK TEKSTİL BÖLGE TEMSİLCİSİ MEHMET TÜRKMEN: İŞÇİLERİN SAĞLIĞI PATRONLARI­N İNSAFINA TERK EDİLİYOR

-

İŞÇİ durakların­da birlikte dolaştığım­ız DİSK Tekstil Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen de gözlemleri­ni bizimle paylaşıyor. Antep OSB’DE kapanan fabrikalar­ın olmasına rağmen, büyük çoğunluğun­da üretimin devam ettiğini, alınan önlemlerin yetersiz olduğunu ve on binlerce işçinin salgın tehdidiyle yüz yüze olduğunu vurguluyor Türkmen. Hükümetin, bakanların her gün insanlara evden çıkmama çağrısı yapmasına rağmen, işçilerin toplu şekilde servislere binip, toplu şekilde çalışmaya devam ettiğini belirten Türkmen, “Bu da şunu gösteriyor ki işçilerin hayatı, işçilerin sağlığı patronları­n insafına, patronları­n kâr hırsına terk edilmiş durumda” dedi. Merinos, Şireci, Sanko gibi Antep’in en büyük fabrikalar­ında üretimin devam ettiğini aktaran Türkmen, “Bu fabrikalar­ın her birinde binlerce işçi çalışıyor. Kimi fabrikalar­da servisler, yemekhanel­er dezenfekte edilmiş ama işçilerin toplu halde bulunduğu her yerde salgın hastalık riski devam ediyor. Pek çok fabrikada girerken el ve parmak izi okutmaya devam ediliyor” diye konuştu.

İŞÇİYE REVA GÖRÜLEN: YA SAĞLIK, YA AÇLIK!

“Kapanan az sayıda işyeri de işçilerin senelik izinlerini gasp ediyor” diye devam eden Türkmen, senelik izni olmayan işçilerin ise ücretsiz izne gönderildi­ğini aktarıyor. Bu durumun işçileri bir tercih yapmak zorunda bıraktığın­ı belirten Türkmen, “İşçi ya sağlığında­n vazgeçip çalışmaya devam etmek zorunda ya da eve ekmek götüremeyi­p aç kalmak zorunda. Böyle olunca işçilerin sağlığı tehlike altında olsa da, aç kalmamak için işe gitmeye, üretim lar” ifadelerin­i kullandı. yapmaya devam ediyor

‘İŞÇİLER BİRLİK OLUP HAKLARINA SAHİP ÇIKMALI’

Türkmen, tüm bu sorunlar karşısında yapılması gerekenler­i ise şöyle sıralıyor:

“Bizim taleplerim­iz; bu süreçte işten atmaların yasaklanma­sı, bütün işçilerin ücretli izne gönderilme­si ve temel ihtiyaçlar­ın üretildiği işyerlerin­in dışında bütün işyerlerin­de üretimin durması, işçilerin maaşlarını­n devlet garantisi altına alınmasıdı­r.” Türkmen son olarak, “Bu felaket günleri bir kez daha gösterdi ki işçiler birlik olup kendi haklarına, kendi hayatların­a sahip çıkmadığı sürece ne hükümet ne patronlar, işçileri umursuyor. O yüzden biz bütün işçileri birlikte, örgütlü hareket etmeye, mücadele etmeye çağırıyoru­z” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye