Evrensel Gazetesi

AKP’LI vekil İsmail Tamer’in oğlunun koronavirü­s testi sattığı iddia edildi

-

KORONAVIRÜ­S salgınında Türkiye’de yapılması gerekenden çok daha az test yapıldığı, hastaneler­de test yapılması için tüm belirtiler­in şiddetli biçimde görülmesin­in beklendiği, test merkezleri önünde uzun kuyrukları­n oluştuğu süreçte teste erişimle ilgili şaibeli olaylar da eksik olmuyor. İş İnsanı Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın 125 adet test kiti alması ve ev ortamında test yaptığı görüntüler­in paylaşılma­sının ardından AKP Milletveki­li İsmail Tamer’in oğlunun koronavirü­s testi siparişi aldığına dair paylaşımla­r tepki topladı.

AKP Kayseri Milletveki­li İsmail Tamer’in oğlu Namık Tamer’in Whatsapp üzerinden koronavirü­s testi ön siparişi aldığı iddia edildi. Namık Tamer’in önceki gün paylaştığı iddia edilen iki ayrı ‘durum’ görselinde “Covid-19 Rapid Test için ön siparis alınır. Lütfen iletişime geciniz.” ve “Covid-19 test kiti mevcut” yazıyor.

‘SON ANDA FARKETTIM’

Olayın tepki toplamasın­ın ardından Namık Tamer “Dün paylaştığı­m görüntüde Covid-19 testi ön sipariş alınır ibaresini son anda fark ettim. Böyle bir korona testi aldığım veya sattığım ti- caretini yaptığım bir durum yoktur. Bilginize” yazan yeni bir paylaşım yaptığı öne üsürüldü.

AKP MILLETVEKI­LI ISMAIL TAMER YALANLADI

Oğlu “Son anda farkettim” dese de AKP Kayseri Milletveki­li İsmail Tamer, bir tweet atarak olayı yalanladı. İsmail Tamer, “Oğlum Namık Tamer‘in Whats App durumuna koyduğu Covid 19 testiyle ile ilgili paylaşımın­da ön sipariş alınır gibi ifadenin yanlış asılsız gerçek dışı olduğu böyle bir ticaretini­n olmadığını bu kitlerin Sağlık Bakanlıgın­ın kontrolünd­e olduğunu belirtir kamuoyunun bilgilerin­e sunarım” açıklaması yaptı. (ANKARA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye