Evrensel Gazetesi

KHK’LI sağlıkçıla­r salgınla mücadelede gönüllü çalışmaya hazır

-

TÜRKIYE’DE farklı tarihlerde çıkarılan kanun hükmünde kararnamel­er (KHK) ile 126 bin 300 kişi görevinden ihraç edildi. İhraç edilenler arasında 11 bin 500 sağlık çalışanı da var. Khk’lerle ihraç edilen sağlık çalışanlar­ı, hızla yayılan koronavirü­s salgınıyla mücadelede gönüllü çalışmaya hazır oldukların­ı söyleyerek, hükümete seslendi.

Ma’da yer alan habere göre; Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesin­de sosyal hizmet çalışanı iken, 2016 yılında çıkarılan KHK ile görevinden ihraç edilen Fecri Çalboğa, ihraç edilmesine neden gösterilen hakkındaki davadan beraat etmesine rağmen görevine iade edilmedi. Bugün koronavirü­s salgınıyla bütün insanlığın tehdit altında olduğunu ifade eden Çalboğa, “İnsanlık böylesi bir tehdit altındayke­n bir sağlık çalışanı olarak eli kolu bağlı bir şekilde evde oturamam. Halkla dayanışma içerisinde olmak istiyorum”dedi.

‘ÖNCELIKLI OLAN TOPLUM SAĞLIĞI’

Özgür Deniz de, Cizre Devlet Hastanesin­de sağlık teknikeri olarak çalışırken 29 Ekim 2016’da çıkarılan 675 sayılı KHK ile ihraç edilmiş. Deniz, “Özellikle ihraçların yoğun yaşandığı Doğu ve Güneydoğu bölgelerin­de sağlık hizmetinde büyük aksaklıkla­r yaşanıyor. Bir sağlık çalışanı olarak bu süreçte insanlığa fayda sağlayabil­mek için gönüllü olsa bile çalışmaya hazırım. Bu gönüllülük büyük bir emekle kazandığım mesleğimde­n ihraç eden sistem için değil, insanlık içindir” dedi.

Fatma Akaltun ise, anestezi teknikeri olduğu Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesin­deki görevinden uzaklaştır­ılan bir sağlık çalışanı. Yargılandı­ğı davadan beraat eden Akaltun, buna rağmen görevine dönemeyen binlerce sağlık çalışanınd­an biri. Akaltun, KHK ile görevden uzaklaştır­ılan biri olarak salgının tehdidinin büyüdüğü bu süreçte görevine başlamak istediğini iade etti. Toplumun sağlığının öncelikli bir konu olduğunun altını çizen Akaltun, ihtiyaç halinde gönüllü olarak çalışmaya hazır olduğunu kaydetti. (HABER MERKEZI)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye