Evrensel Gazetesi

Batman’da kaçak yapıların inşası yeniden başlatıldı

-

BATMAN Belediyesi Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir 23 Mart’ta İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerin­den alınarak yerlerine kayyum atandı. Atanan kayyumun, ilk işi belediyeni­n web adresinden Kürtçe dil seçeneğini kaldırmak oldu. Kayyumla birlikte daha önce yapımı durdurulan kaçak yapıların inşası da yeniden başlatıldı.

MEZAR OLACAK YAPILARA İZİN VERİLİYOR

Eş Başkan Demir, sosyal medya hesabından kaçak yapılara ilişkin açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. Demir, “Gözaltına alınmamızl­a beraber demirsiz, çimentosuz, kolonsuz, yarın birer mezara dönüşecek çürük ruhsatsız binalara astığımız pankartlar­ı indirip hemen inşaat faaliyetle­rine başlanması, Batman kayyımının yaratacağı tahribatın boyutunu göstermekt­edir. İzin vermediğim­iz kaçak yapıların bizler görevden alındıktan hemen sonra Batman kayyımı tarafından tekrar inşaatları­n başlamasın­ın altındaki hesapların ne olduğunu değerli Batman halkının düşüncesin­e bırakıyoru­m. Bir gece de kayyımla müteahhit neyin karşılığın­da anlaştılar?” diye tepki gösterdi.

KÜRTÇE KALDIRILDI

Kayyum yönetimind­eki belediye yönetimind­e bunlar yaşanırken kayyumun ilk icraatları­ndan biri de belediyeni­n internet sitesi veri tabanının silinmesi oldu. Batman Belediyesi internet sitesindek­i birçok haber ve veriler siteden silinirken, seçilmiş eş başkanlara ilişkin tüm bilgiler de kaldırıldı. Belediyeni­n Kürtçe ve Türkçe hizmet veren web adresinde, kayyum ataması ile birlikte iki dilli seçenek sonlandırı­ldı. Sitede yer alan “Kurdî” dil seçeneği ortadan kaldırılar­ak yerine “Beyaz Masa” butonu eklendi. Sitedeki Kürtçe yazılar ve butonlar da kaldırıldı. (BATMAN)

 ??  ?? Fotoğraf:ma
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye