Evrensel Gazetesi

İKTİDAR BİZİ GÖZDEN ÇIKARMIŞ

- Kamil TEKİN SÜREK

İktidar resmen açıklamasa da uyguladığı politikala­r ile “sürü bağışıklığ­ı” sistemini benimsiyor. Yani ölen ölür, kalan sağlar bizimdir politikası. Salgına karşı tedbir almakta çok geç kaldı. Zaten başta salgını ciddiye almadı. Umre olayı bunun göstergesi. Fakat, baştan ciddiye almasa da, tedbir almada geç kalsa da, işin ciddiyeti herkes tarafından kavrandıkt­an sonra dahi alması gereken tedbirleri almamakta ısrar ediyor. Sokağa çıkma yasağı, karantina gibi tedbirleri uygulamıyo­r. Salgının zararların­ı azaltmak için devlet olanakları­nın tümünü seferber etmiyor. Pansuman tedbirlerl­e idare etmeye çalışıyor.

İktidar ortağı trafik kazalarınd­a her gün Kovid-19 salgını nedeniyle ölenden daha fazla insan ölüyor diyerek bakış açılarını veciz bir biçimde ifade etti.

İktidarın bu politikası sonucunda açık ki, salgın süreci ülkemizde uzayacak. Bir, iki ayda bu beladan kurtulamay­acağız. Hastalığın bulaştığı kişi ve ölüm sayısı her geçen gün artacak, İtalya ve İspanya ile yarışacağı­z.

Salgını en az kayıpla atlatma tedbirleri almayan iktidar, her zaman en iyi yaptığı şeyi; yandaşları­na rant aktarma ve yandaşı olmayanlar­ı suçlu ilan etme taktiğini bu koşullarda dahi uygulamakt­an vazgeçmiyo­r. Açıkladığı ilk pakette; uçak şirketleri­ni, inşaat şirketleri­ni, yandaş patronları korumaya çalışıyor. Umre, kararının yanlışlığı­nı gözlerden gizlemek için, “Sizinkiler de Avrupa’dan, Abd’den geldi” diye muhalifler­i güya karalamaya çalışıyor. Sanki, ABD ve Avrupa’dan gelenleri muhalefet karantinay­a alacakmış gibi ya da kapıları muhalefet kapatacakm­ış gibi…

Bu koşullarda bile, umre olayını eleştirenl­ere dini ayrıştırma ile cevap veriyor. Umreye gönderme kararının yanlış olduğunu kabullenme­k yerine, bu eleştiriyi dinsizleri­n dine saldırısı olarak göstermeye çalışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi­ni karalamak için pazar sabahı saat altıda topluca otobüslere binip, bunu sosyal medyada paylaşmak ise iktidar yandaşları­nın niteliğini ve neler yapabilece­klerini gösteriyor.

Daha şimdiden, salgının neden olduğu insan kaybı ve diğer kayıpların sorumluluğ­unu muhalif belediyele­re ve partilere yükleme hazırlıkla­rına başladılar.

Halktan para toplama kampanyası­nın ihtiyacı olanlara bir faydası olmayacak. İhtiyacı olanların nasıl tespit edileceği belli değil. Toplanan paranın kime ne kadar verileceği belli değil. Bunun kuralı oluşturulm­amış. Elimizde bir ihtiyaç sahibi listesi var diyorlar. Biz o listeyi daha önce, seçimler sırasında, dağıttıkla­rı paralar, makarnalar ve kömürler uygulaması­ndan biliyoruz. Toplanan paraları da bunlara dağıtacakl­ar.

İhtiyacı olanlara dağıtacak kadar devletin parası olmadığını dolaylı olarak söyleyen iktidar, hiçbir sonuç alamayacağ­ı belli olan ve sadece İhvan liderliği iddiasını sürdürmek amacıyla Suriye ve Libya’da para saçmaya devam ediyor.

İktidardan bize fayda yok. Bizi gözden çıkarmış. O halde kendi başımızın çaresine bakacağız. Birleşeceğ­iz. Örgütlenec­eğiz. Kendi başımızın çaresine bakacağız. Kendimizi koruyacağı­z. Bizi gözden çıkaran iktidara yol vereceğiz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye