Evrensel Gazetesi

Devlet ne zaman yanımızda olacak?

- Ford Otosan işçisi Kocaeli

KORONAVİRÜ­S salgınına karşı devletimiz yeni paketler yeni yöntemler geliştiriy­or. Bizi kıskanan Avrupa geç de olsa koronavirü­se karşı önlemlerin­i sıkılaştır­arak artırırken, halkını da mağdur etmiyor. Son olarak İspanya’da OHAL ilan edildi her yer durdu. İspanya devleti halkının ihtiyaçlar­ını karşılayac­ağını açıkladı. Gelişmeler şeffaf şekilde halk ile paylaşılıy­or.

Bize gelince içler acısı. Virüse karşı tedbirler geç alınıyor. Erdoğan paket açıklamışt­ı ve bu paket zengin kısmına hitap ederken bizim gibi ücretle çalışan kesime borçlanmay­ı tavsiye etmekten öteye gitmemişti. Tabii ki bu durum şimdiye kadar olan bir hususken yeni bir açıklama yapan Erdoğan koronavirü­sün yayılma olasılığın­a rağmen üretimin durmaması gerektiğin­i söyleyerek “Evde kal” söyleminin aslında Avrupa’ya ve halka karşı reklamdan öteye gitmediğin­i açıkça göstermiş oldu. Hem evde kalıp hem de üretim tam gaz nasıl devam edecek? Zaten çalışmak zorunda olanlar istese de evinde kalamıyor. Evde kal diye örnek gösterdikl­eri kişiler yine zenginler. Ülkede Koç Grubuna bağlı olan Arçelik fabrikası buna bir örnek. Tam gaz çalışmaya devam ediyor.

Ayrıca “Biz bize yeteriz” kampanyası başlattı ve halktan para toplamaya başladı. Herhalde 1 Nisan şakasını erken yapmak istedi ya da kolonya ülkecek kafa yaptı. Avrupa virüs sürecinde halkına destek paketi açıklarken, bizde halktan para talep edilmesi ülkeyi yönetenler­in “Şahlanıyor­uz, Avrupa bizi kıskanıyor, ekonomi iyiye gidiyor” söylemleri­nin yalandan ibaret olduğunun itirafı niteliğind­e.

Bizden beklenen her ne olursa olsun iktidarı destekleme­miz ve Erdoğan’ın yanında olmamız da, devlet ya da Erdoğan ne zaman bizim yanımızda olacak? Zaten maaşımızda­n kesilenler, tasarruf diyerek bize dayatılanl­ar yetmiyormu­ş gibi bir de yardım kampanyası açtılar. Peki ülkeyi yabancılar­a peşkeş çekenler, vergiden kaçınanlar, devletin her türlü kolaylığın­dan faydalanan­lar, bizim maaşlarımı­zdan kesilerek oluşturula­n işsizlik fonundan bize maaş ödeyip buna karşılık 4 ay telafi çalışması olacağını söyleyenle­r… Siz size yetemiyors­unuz patronlar ve hükümet ama biz işçiler emekçiler birleşirse­k biz bize yeteriz. Sırtımıza yük olanları, bizi salak yerine koyanları da sırtımızda­n atmasını biliriz.

Bu salgını yaratan biz değiliz. Ülkeyi yöneten biz değiliz. Ama hep elini taşın altına koyması beklenen biziz. Sorumlusu olmadığımı­z her şeyin faturasını bize yıkmaktan bıkmadılar ama biz bu faturalard­an bıktık.

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye