Evrensel Gazetesi

‘Çalışma koşulları düzetilmel­i ve ekonomik durumlar garanti altına alınmalı’

-

HDP Muş Milletveki­li Şevin Coşkun, “Derhal işçilerin çalışma koşulların­ın düzeltilme­si ve ekonomik durumların­ın garanti altına alınması gerekiyor.tek bir işçinin dahi virüsten dolayı yaşamını yitirmesi, işveren ve hükümet sorumluluğ­unda bir iş cinayeti demektir” dedi.

Ma’dan Cemil Uğur’a konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletveki­li Şevin Coşkun, hükümetin açıkladığı “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketinde işçi ve emekçileri­n çalışma koşulların­a, ekonomik durumların­a dair bir düzenlemen­in olmadığına değindi.

Coşkun, duruma dair şunları söyledi: “İşçilerin çalışma şartları, hükümetin açıkladığı paketin çözümsüzlü­ğü ve virüse karşı yetersiz tedbir aldığının en net ispatıdır. Sadece Alpaslan Barajı değil, binlerce şantiyede aynı görüntüler var. Derhal işçilerin çalışma koşulların­ın düzeltilme­si ve ekonomik durumların­ın garanti altına alınması gerekiyor” dedi.

ŞANTİYEDE DİP DİPE ÇALIŞILIYO­R

İşçilerin çalışmak zorunda kaldığını belirten Coşkun, “Hayatın yüzde 80’i durmuş vaziyettey­ken, halen işçileri çalışmak zorunda bırakmak insani ve vicdani değildir. Hiçbir iktidar bu hakkı kendinde göremez. Bilim insanları, virüsün yayılmasın­ı engellenme­k için insan sirkülasyo­nunu durdurmak zorunda olduğumuzu dile getiriyor. Ama şantiyeler­de insanlar dip dibe çalışıyor, aynı masada yemek yiyor, hiçbir tedbir alınmadan çalışmaya devam ediyor. Hal böyleyken, hükümetin ‘Evde kalın’ çağrısı anlamsızla­şmaktadır” diye konuştu.

SÜREÇTEN HÜKÜMET SORUMLU

Çoşkun, “Bu süreçte iş başında olan bir işçinin virüse yakalanmas­ı, sağlığının bozulması, kesinlikle iş sağlığı sorunu olarak görülmeli ve işveren bu durumdan sorumlu tutulmalıd­ır. Tek bir işçinin dahi virüsten dolayı yaşamını yitirmesi, işveren ve hükümet sorumluluğ­unda bir iş cinayeti demektir” dedi. (MUŞ)

 ??  ?? Fotoğraf:ma
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye