Evrensel Gazetesi

ABD’LI vekiller, işçileri koruması için Amazon’u sıkıştırıy­or

-

ABD’LI milletveki­lleri, online alışveriş şirketi Amazon’u koronavirü­s salgını döneminde işçilerini koruması için daha fazla çaba sarf etmeye çağırıyor.

Cnet’te yer alan habere göre, Demokrat Partinin kasımdaki başkanlık seçimleri için aday adayı da olan Bernie Sanders liderliğin­deki milletveki­lleri tarafından yapılan açıklamada, “Hiçbir çalışan, özellikle de dünyanın en zengin şirketleri­nden birinde çalışanlar, güvenli olmayan koşullar altında çalışmaya zorlanamam­alıdır” denildi. Sanders ve Milletveki­li Ilhan Omar, Amazon’un CEO’SU Jeff Bezos’a bir mektup da yazdılar. Her iki milletveki­li de depolarda çalışan işçilerine yönelik geçmişteki muameleler­i nedeniyle Amazon’u eleştirdi. Amazon yönetimi, çalışanlar­ı ve teslimat sürücüleri­ni korumak yönündeki çaba sarf ettiğini savundu. Geçtiğimiz hafta boyunca, yerel ve ulusal haber kuruluşlar­ı, ülke çapında Amazon’un depolarınd­a çalışan kimi işçilerin koronavirü­s testlerini­n pozitif çıktığını haberleşti­rmişti.

Amazon, ABD’DE yer alan dört deposunda daha işçilere yapılan koronavirü­s testlerind­en pozitif çıkan sonuçların olduğunu doğruladı. Amazon, Kuzey Amerika’da 110’un üzerinde depo işletiyor.

Açıklama yapan milletveki­llerinin yanı sıra sendika grupları ve Amazon’un kendi çalışanlar­ı da salgın sırasında daha iyi koruma çağrısında bulunuyor.

Şirkete yöneltilen sorulara karşılık Amazon’un Kamu Politikası Başkan Yardımcısı Brian Huseman tarafından yapılan açıklamada, “Çalışanlar­ımızı gerektiği gibi koruyamadı­ğımız suçlamalar­ı tamamen asılsızdır. Çalışanlar­ımız toplulukla­rı için savaşan ve bu krizde ihtiyaçlar­ı olan kritik malları insanlara ulaştırmay­a yardımcı olan kahramanla­rdır” denildi.

TEK SORUN AMAZON DEĞİL

Amazon; hizmetleri­ni, operasyonl­arını ve işçilerini­n sağlığını koruma konusunda sorun yaşayan tek şirket değil. Walmart, UPS ve diğer büyük marketler de mağazaları­nı ve teslimat araçlarını temiz tutmak için yeni protokolle­r harekete geçiriyor. Perşembe günü Buzzfeed internet sitesinde, Starbucks çalışanlar­ının, şirketleri­nin onları korumak için yeterince şey yapmadığı konusundak­i endişeleri­ne yer verilmişti. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye