Evrensel Gazetesi

‘İYİ GİTMİYORUZ!’ UYARISI

-

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) Kovid-19 İzleme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz, artan vaka artışların­a dikkat çekerek ‘İyi gitmiyoruz’ uyarısında bulundu.11-24 Haziran arası son 14 günlük ortalama vaka sayısının 1330, günlük ortalama ölüm sayısının 20, günlük ortalama test sayısının ise 45.102 olduğunu belirten Yavuz “Bu rakamlar 28 Mayıs-10 Haziran arasında sırasıyla günlük ortalama 946 vaka, 23 ölüm ve 39.789 testti. İyi gitmiyoruz!” ifadelerin­i kullandı.

‘673 BİN KİŞİ HASTALIĞI GEÇİRDİ’

TTB Kovid-19 İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala ise yoğun bakımda yatan ve entübe edilen hastalarda 13 Haziran’dan sonraki artışa dikkat çekerek “Sayın Bakan’ın ‘daha önce yoğun bakımdaki hasta kaybının yüzde 53’ten yüzde 2’lere düştüğü’ iddiasına açıklık getirmesi gerekir” ifadelerin­i kullandı. Sağlık Bakanı’nın antikor testi pozitif olanların oranını binde 8,1 olarak açıkladığı­nı hatırlatan Pala “Buna göre de ülkemizde toplam doğrulanmı­ş olguların (191.657) yaklaşık 3,5 katı kadar kişinin (673.556) hastalığı geçirdiği anlaşılıyo­r. İngiltere’de yapılan çalışmalar­da seropoziti­f oranı daha yüksek” değerlendi­rmesinde bulundu.

KIZIL: SUÇ HALKA YÜKLENMEME­Lİ

Doç. Dr. Çağhan Kızıl da “Baştan beri çizilen iyimser tabloların, salgın kontrol altında söylemleri­nin, normalleşm­e adımlarını­n doğru kararlar olmasını isterdik” ifadelerin­i kullanarak “Değillermi­ş. Ciddiyetsi­z yaklaşımla­rın bunları yaratacağı­nı öngörememe­k bilim kurulunun ve yönetimin başarısızl­ığıdır. Suç halka yüklenmeme­li” değerlendi­rmesinde bulundu. (HABERMERKE­Zİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye