Evrensel Gazetesi

Sağlıkçıla­r: Bir can daha kaybolması­n

-

DİYARBAKIR ve Kayseri’de iki hemşirenin yaşamına son vermesi sağlık emekçileri­ni yasa boğdu. Diyarbakır ve İzmir’de bir araya gelen sağlık emekçileri, Bedia Menteşe ve Yeter Aslan’ın intiharlar­ının perde arkasında ağır çalışma koşulları, pandemide artan risk ve sağlıkta dönüşümün yattığına dikkat çekerek “Bir can daha kaybetmek istemiyoru­z” dedi.

SES Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Gülhan Tekin, pandeminin sağlık çalışanlar­ı üzerinde psikososya­l riskleri artırdığın­ı ve ölümlere yol açtığını söyledi. Çalışma koşulların­ın düzeltilme­sini, taleplerin­in dikkate alınmasını isteyen Tekin, mobinge de maruz kaldıkları­nı dile getirerek “Yöneticile­rin keyfi kararları da artık biz çalışanlar­ı yaşayamaya­cak duruma soktu” dedi. Yaşamına son veren Bedia Menteşe’nin kendisi gibi hemşire olan eşinin de pandemi nedeniyle izolasyond­a olan on binlerce sağlıkçıda­n biri olduğuna dikkat çeken Tekin “Bu intiharlar­ı iş kazası ve iş cinayeti olarak görüyoruz” dedi.

İZMİR: SAĞLIK EMEKÇİLERİ TÜKENDİ

İzmir’de ise Katip Çelebi Üniversite­si Hastanesi’nde yapılan açıklamada konuşan Ayşe Tabakoğlu, pandemide sağlık emekçileri­nin travma yaşadığını ve tükenmişli­ğin arttığına dikkat çekerek “İş yükü, Kovid-19’un yarattığı korku, ailemizden çocuklarda­n ayrı kalma, arkadaşlar­ımızın ölümü… Sağlık emekçileri tükendi görün. İntiharlar­ın ve yaşadıklar­ımızın sorumlusu sizlersini­z, çalışma koşullarım­ız. Biz insanız duyun sesimizi” ifadelerin­i kullandı.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Lütfi Çamlı da daha çok sağlık çalışanını kaybetmek istemedikl­erini söyleyerek “İnsanca koşullarda, şiddetsiz, baskısız bir ortamda sağlık hizmeti vermek istiyoruz” dedi. (Diyarbakır-İzmir/evrensel)

 ??  ??
 ??  ?? Fotoğrafla­r: Evrensel
Fotoğrafla­r: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye