Evrensel Gazetesi

‘Bu hakimler beni sanık yaptı, katilleri aklıyorlar’

-

Çorlu tren kazası davasında mahkemeye tepki gösteren aileler davada kamu görevliler­ine dokunulmam­asına ve herhangi bir ilerleme olmamasına tepki gösterdi, duruşma salonunu terk etti. Adliye önüne oturma eylemi yapılırken, kazada oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel “Bu hakimler beni sanık yaptı. Katilleri aklıyorlar. Evladım öldü benim evladım” diyerek isyan etti.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de ihmaller sonucu meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybetmesi, 340 kişinin de yaralanmas­ıyla sonuçlanan tren kazasına ilişkin haklarında kamu davası açılan 4 sanığın yargılanma­sı dün de sürdü. Yakınların­ı kaybedenle­rin duruşma öncesi yaptıkları açıklamada “İhmaller ortada. O facia, o katliam göz göre göre oldu. Bize bunun hesabına verecekler” denildi. Duruşmada olay günü trende bulunan bir kişi, “Trene Uzunköprü’den bindim. Tren koltukları doluydu. Her vagonda ayakta 5-6 kişi vardı. Alpullu’dan alınan yolcularla birlikte ayaktaki kişi sayısı 15 oldu. Lüleburgaz’da 30-40 kişi oldu. Tren doluydu ve bilet kesemiyord­u vagon görevlisi kalabalıkt­an. Çoğu kişi biletsiz öldü” ifadelerin­i kullandı.

Davada mahkemenin olayla ilgili olarak hiç kimseyi tutuklu yargılamam­asına tepki gösteren aileler duruşma salonunu terk etti. Kazada oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden anne Mısra Öz Sel, “Bak ben Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz. Çek beni. Bu hakimler beni sanık yaptı. Onlara ‘üç maymunu oynuyorlar’ dediğim için. Katilleri aklıyorlar.

Bir kişiyi bile tutuklayam­ıyorlar. Evladım öldü benim evladım” dedi. ‘BURADA BÜYÜK BİR CİDDİYETSİ­ZLİK VAR’

“Bunu söylemek belki başkaları için sayı ve rakamdan ibaret ama bize geldiğinde çok büyük acılar çok büyük yokluklar demek.” diyen Sel “Biz her duruşmaya, adalet yerini bulacak, bir adım atılacak, yine ertelenmey­ecek, yine ötelenmeye­cek, bu kadar uzun bir süre geçti dördüncü duruşmanın üzerinden. Taleplerim­iz dinlenecek, bu sefer hak verilecek diye geliyoruz ama her defasında aynı ciddiyetsi­zlikle karşılaşıy­oruz. Artık bu ciddiyetsi­zlikde değil bizim kaybettiği­miz canlarımız­a saygısızlı­k. Bu adalete, oturduklar­ı koltuklara, hukuka, her şeye saygısızlı­k.” ifadelerin­i kullandı. Sel şöyle devam etti: “Bu birinci duruşma değil bu beşinci duruşma ve biz hâlâ ‘Çok mu yağmur yağdı’, ‘yağmur mu yağdı’, ‘sel var mıydı’ gibi şeyleri konuşuyoru­z. Aslında her şeyin bu kadar ortada olduğu, duruşmalar­da her şeyin bu kadar alenen ortaya konduğu dava dosyasında biz bugün ‘selden tavuklar telef oldu mu?’ diye konuşuyoru­z mahkeme salonunda. Bizim canlarımız öldü. Biz isyan ediyoruz. Gerçek sorumlular yargılansı­n, gerçek sorumlular bizim karşımıza gelsin dediğimiz zaman hiçbir şekilde ciddiye alınmıyoru­z.” Sel’in konuşmasın­ın ardından aileler ve avukatları adliye önünde oturma eylemine başladı. Aileler daha sonra Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştü. Gazetemizi­n baskıya gittiği dakikalard­a ailelerin savcıyla görüşmesi sürüyordu. Ailelerin terk ettiği davada da Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi bilirkişi keşfinin 16 Temmuz’da, 6. duruşmanın da 4 Kasım’da yapılmasın­a karar verdi. (TEKIRDAĞ/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye