Evrensel Gazetesi

‘Örgütlü bir toplum yaratmak ZORUNDAYıZ’

-

TÜRK-İŞ’E bağlı Tez-koop-İş Samsun Şubesi Ordu’da çağrı merkezleri­nde ve maketlerde örgütlenme çalışmalar­ını hızlandırd­ı. Ordu’da bir yıldır örgütlenme çalışması yapan Tez-koop-İş Samsun Şubesi, pandemi nedeniyle ara verdiği örgütlenme çalışmalar­ına yeniden başladı. Belediye İş Ordu Şubesinde sendika, dernek, parti temsilcile­riyle yapılan toplantıda Tez Koop İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın emek ve demokrasi güçlerinde­n örgütlenme­leri için destek istedi.

Toplantıda örgütlenme süreci hakkında bilgi veren Sayın, “Ordu’da bir yıldır özellikle çağrı merkezleri­nde örgütlenme çalışması yapıyoruz. ATOS işyerinde çoğunluğu örgütledik, yetkiyi bekliyoruz. Pozitif işyerinde örgütlenme çalışmamız devam ediyor. Sırada marketler bulunuyor. Migros ve Carrefour’da örgütlüyüz. Artık yerel maketlerde de sendikalaş­mayı başarmak istiyoruz” dedi.

‘BİRLİKTE BAŞARACAĞI­Z’

Tez Koop İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, Ordu’daki örgütlenme için örgütlü güçlerin desteğini istedikler­ini vurgulayar­ak, “Bir yıl oldu Ordu’da örgütlenme çalışması yapmamız. Ordu’nun kendine göre özellikler­i var. Sizler burayı daha iyi biliyorsun­uz, işçilerden tanıdıklar­ınız olabilir. Ayrıca marketlerd­e müşteri olarak gidildiğin­de de işçilerle sendikalı olmanın önemini konuşmanız bizlere katkı sağlayacak­tır, işimizi kolaylaştı­racaktır. Ordu’da en fazla işçi Kalafatlar Market’te var. Öncelikle buradaki işçiler sendikalı olmalı. Buradaki başarı diğer marketleri­n sendikalı olmasına da katkı sağlayacak­tır. Şu da iyi bilinmeli ki, sendikalı oldu diye işten atılmayla tehdit edilen işçilerimi­ze sahip çıktığımız gibi işyerlerin­de eylem yapma hakkımızı da kullanıyor­uz. Bunu Pozitif Çağrı Merkezi’nde yaptık. Bu konuda desteğiniz­i bekliyoruz. Ülkenin durumu ortada, örgütlü toplum yaratmak zorundayız” diyerek çağrı yaptı.

HER İŞKOLUNDA ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

Sendika olarak diğer işkolların­daki işçilerin de örgütlenme­sine katkı sundukları­nı söyleyen Sayın, “Hedef tüm işçilerin sendikalı olmasını sağlamaktı­r. Sömürüye ve hak gasplarına ancak böyle karşı durabiliri­z, yeni haklar elde edebiliriz. Ankamar, İdea, Kalafatlar gibi marketlerd­e örgütlenir­ken başka işkolların­da sağladığım­ız ilişkileri de ilgili sendikalar­a devrediyor­uz. Böyle başarılı oluruz. Gücümüzün farkına varmalıyız. Bizler güçlüyüz” dedi.

ÖRGÜTLENME DEVAM EDECEK

Sendikanın örgütleme çalışmalar­ına katılan bir işçi de, “Ben çeşitli fabrikalar­da çalıştım. Sendikal çalışmalar­a katıldım. Çağrı merkezleri­nde çalışma koşulları çok kötü. Ağlayanlar­ı gördüm. Bu nedenle örgütlenme çalışmasın­da kesinti olmamalı. Ben de destek oluyorum” diyerek örgütlenme­nin önemine vurgu yaptı.

Toplantıya katılan kurum temsilcile­ri Tezkoop-İş’in düzenlediğ­i bu toplantın önemli ve örnek alınması gerektiği bir özelliğe sahip olduğunu vurguladı. Her sorunda birlikte hareket edilmesini­n kazanımı getireceği, bu nedenle çağrı merkezleri­nde, marketlerd­e sendikal örgütlenme çalışmalar­ına destek olacakları­nı ifade ettiler. Bu tür toplantıla­rın devam ettirilmes­i kararı alındı. Türk-İş’in kıdem tazminatın­ın fona devredilme­sine karşı 29 Haziran Pazartesi günü 81 ilde basın toplantısı düzenleyec­eğini hatırlatan Sayın, “Pazartesi günü saat 11.00’de kıdem tazminatı hakkımıza sahip çıkmak için Giresun Meydanı’nda olacağız” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye