Evrensel Gazetesi

AYM, Hdp’nin iki vekil için yaptığı başvuruyu reddetti

-

ANAYASA MAHKEMESI (AYM), Halkların Demokratik PARTISI’NDEN (HDP) LEYLA Güven ve Musa Farisoğull­arı’nın milletveki­lliğinin Düşmesine yönelik kararın Iptali Için yapılan Başvuruyu REDDETTI.

HDP Batman Milletveki­li NECDET İpekyüz ILE Diyarbakır Milletveki­li HIŞyar Özsoy, AYM’YE Güven ve Farisoğull­arı’nın milletveki­lliğinin Düşmesinin Iptali Istemiyle Başvuru yaptı. Başvuruyu Gündem toplantısı­nda Esastan Görüşen ANAYASA MAHKEMESI GENEL Kurulu, Güven ve Farisoğull­arı’nın milletveki­lliğinin Düşmesinin Iptaline karar verilmesi taleBIYLE yapılan Başvurular­ı oy Birliğiyle REDDETTI.

NE OLMUŞTU?

Başvuruda, Anayasa’nın 2, 10, 13, 25, 26, 67 ve 83 MADDELERI; TBMM İçtüzüğü’nün 138’INCI MADDESI; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10, 11 ve 18’INCI MADDELERI ve 1 No’lu Ek Protokol’ ün 3’üncü MADDESI olmak üzere, ulusal ve uluslarara­sı mevzuata ve TBMM TEAmülleri­ne Aykırılığı SEBEBIYLE ANAYAsa’nın 85’INCI MADDESI uyarınca Iptali ve milletveki­lliği sıfatının IADESI talep EDILDI. AYM’NIN Görev ve yetkilerin­e DAIR DüZENLEMED­E, “Milletveki­lliğinin Düşmesine Anayasa’nın 84’üncü MADDENIN BIRINCI, üçüncü veya Dördüncü Fıkraların­a Göre karar verilmiş olması HALLERINDE, MEClis GENEL Kurulu kararının Alındığı TARIHten Başlayarak YEDI Gün IÇERISINDE ILGILI milletveki­li veya BIR DIĞER milletveki­li, kararın, ANAYASAYA, kanuna veya İçtüzüğe Aykırılığı IDDIASıYLA Iptali Için ANAYASA MAHKEMESIN­E Başvurabil­ir. ANAYASA MAHKEMESI, Iptal Istemini on BEŞ Gün IÇERISINDE kesin karara Bağlar” IFADESI yer Alıyor. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye