Evrensel Gazetesi

İbb’nin ‘taksi projesi’ teklifi kabul edilmedi

-

İSTANBUL Büyükşehir BELEDIYESI­NIN (İBB) “5 BIN yeni taksi TEKLIFI” valilik ve Bakanlık temsilcile­rinin oyuyla kabul EDILMEDI.

Ulaşım Koordinasy­on MERKEZI’NE (UKOME), İBB Başkanı Ekrem İMAmoğlu’nun Açıkladığı yeni 5 BIN taksi Düzenlemes­ini Görüşmek üzere toplandı. Toplantınd­an önce yeni taksi sayısıyla IlGILI teklif 6 BINE çıkarıldı. İBB GENEL SEKreteri Yavuz Erkut’un Başkanlık yaptığı toplantıya oy Hakkı Bulunan 11 İBB Bürokratı ILE çeşitli kamu kurum ve kuruluşlar­ından 16 üye katıldı. İstanbul BüyükşeHIR BELEDIYESI ve PENDIK BELEDIYESI MEClis ÜYESI Tarık Balyalı toplantıda Alınan kararı, sosyal MEDYA HESABıNDAN paylaştı. Balyalı, sundukları teklifin UKOME’DE kabul EDILMEDIĞI­NI Belirterek, “TEKLIF Alt komisyona HAVALE EDILDI ve BIR DAHAKI UKOME toplantısı­nda tekrar GörüşüleCE­K” DEDI.

‘KARAR SİYASİDİR’

Balyalı, karara Ilişkin olarak “UKOME’NIN yapısının Değişmesin­in sonucu olarak Kurula sonradan Eklenen BAKANlıkla­rın Görüşleriy­le Bu karar Alındı. YANI Bu karar siyasi BIR karardır” Açıklaması­nDA Bulundu. 31 Mart 2019 seçimlerin­den önce UKOME’DEKI üye çoğunluğu Büyükşehir BELEDIYELE­RI’NDE olmasına karşın, yapılan mevzuat Düzenlemey­le valilik ve Bakanlık temsilcile­ri UKOME’DE çoğunluk HALINE GETIRILDI. İBB’NIN yeni taksi plakası TEKLIFI UKOME’DE İBB temsilCILE­RININ oyuna karşılık valilik ve Bakanlık temsilcile­rinin oyuyla kabul EDILMEYERE­K Alt komisyona HAVALE EDILDI.

5 KURUŞA BİLET

İBB, 31 Ağustos 2020 TARIHINE KADAR ŞEHIR Hatları vapurların­ın HER Gün 10.0016.00 saatleri Arasında 5 kuruş BILET FIYAtıyla Hizmet VERECEĞINI Duyurdu. Kararı Ekremoğlu, Twitter HESABıNDAN Duyurdu. 3 ISKELEDEN FAZLA Durakta Duran ve ADAlar’a SEFER yapan Hatlar kapsam Dışı Bırakıldı. İBB, uygulamanı­n Amacının DENIZ ulaşımını özendirmek ve Esnek çalışma Düzenine GEÇIŞI teşvik Etmek olduğunu Duyurdu.

FATİH’İN PORTRESİNE 6,5 MİLYON LİRA

VENEDIKLI ressam GENTILE BELLINI’YE AIT FATIH Sultan MEHMET tablosu, 6 milyon 500 BIN liraya satıldı. Tabloyu, İstanbul Büyükşehir BELEDIYESI Aldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal MEDYA HESABıNDAN yaptığı paylaşımda, “LONDRA’DA Açık Artırma ILE satılan, FATIH Sultan MEHMET Han’ın Günümüze KADAR GELEBILMIŞ üç orijinal portresind­en BIRI olan, İtalyan ressam GENTILE Bellini’nin Atölyesind­en 15. yüzyılda çıktığı tahmin EDILEN yağlıboya tabloyu İBB olarak satın Aldık” Açıklaması­nı yaptı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye