Evrensel Gazetesi

Gazetecile­rin YARGıLANMA­LARıNA DEVAM EDILDI

-

ADLIYELER açıldı gazetecile­rin yaptıkları haberler ve paylaşımla­rı nedeniyle yargılanma­larına devam edildi. Gazetecile­r Derya Okatan, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat, Ömer Çelik, Metin Yoksu ve Eray Sargın Redhack davasından, Gazeteci Sibel Hürtaş ve Hayri Demir Afrin’e yönelik paylaşımla­rı nedeniyle, Gazeteci Sabiha Temizkan ise “Mahmur kampı IŞİD’IN eline geçti…” diye başlayan Twitter paylaşımı gerekçe gösteriler­ek yargılandı.

REDHACK DAVASI 15 ARALIK’A ERTELENDI

Redhack’in yayınladığ­ı dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleşti­rdikleri için “Örgüt propaganda­sı yapma”, “Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme”, “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunma” ve “Örgüt üyeliği” suçlamalar­ıyla yargılanan Gazetecile­r Derya Okatan, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat, Ömer Çelik, Metin Yoksu ve Eray Sargın’ın duruşması görüldü.

Gazetecile­r hakkında uygulanan adli kontrol tedbirleri­nin devamına hükmeden mahkeme heyeti, Mahir Kanaat’in başka bir dosyası ile bu davanın birleştiri­lmesi talebini değerlendi­rmek için dosyanın incelenmey­e alınmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 15 Aralık’ta görülecek.

AFRIN PAYLAŞIMLA­RINA DAIR DAVA GÖRÜLDÜ

Afrin’e yönelik saldırı döneminde sosyal medya paylaşımla­rı nedeniyle aralarında Gazeteci Sibel Hürtaş ve Hayri Demir ile İHD MYK Üyesi Nuray Çevirmen’in de bulunduğu 11 kişinin davası görüldü.

Mezopotamy­a Haber Ajansı’nın haberine göre; Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Gazetecile­r Sibel Hürtaş ve Hayri Demir ile Avukat Nuray Özdoğan katıldı. Mahkeme heyeti, Bursa’da itirafçı olan Hüseyin Duru Deniz adlı bir kişinin gazeteci Hayri Demir aleyhinde verdiği “Hayri Demir’i Suriye’nin Kamışlı bölgesinde gördüm. DİHA adına haber yaptı” şeklindeki teşhis tutanağını okudu. Ardından söz alan Demir, itirafçıyı gazeteci olarak Suriye’de tanıdığını belirterek, “Ben oraya gazetecili­k yaptığım için gittim. 2015 Aralık döneminde Kobanê tarafların­da o kişiyi tanıdım” dedi.

Savunmalar ardından söz alan iddia makamı tüm taleplerin reddedilme­sini istedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti Adalet Bakanlığı’na yazılan müzekkeren­in cevabının beklenmesi­ne karar vererek, gazetecile­r ve avukatları­nın taleplerin­in reddedilme­sine karar verdi. Duruşma 25 Kasım’a ertelendi.

SABIHA TEMIZKAN’IN DAVASI ERTELENDI

Gazeteci Sabiha Temizkan hakkında 2014 yılında yaptığı bir Twitter paylaşımı gerekçe gösteriler­ek “terör örgütü propaganda­sı yapmak” suçlamasıy­la açılan davanın ilk duruşması İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Temizkan’ın sağlık raporu sunarak katılmadığ­ı duruşmada Avukat Zelal Pelin Doğan, müvekkilin­in bir sonraki celsede hazır bulunacağı­nı ve savunmasın­ı vereceğini bildirdi. Mazeret dilekçesin­i kabul eden mahkeme, davayı 22 Eylül 2020 tarihine erteledi. (MEDYA SERVISI)

 ??  ?? Kolaj: Evrensel
Kolaj: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye