Evrensel Gazetesi

Lgs’den ders almadınız YKS’DE de mağdur ettiniz!

EĞİTİM SEN YKS-TYT’DEKİ SORUNLARA TEPKİ GÖSTERDİ:

-

Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şube ve 3 No’lu Şube, YKS ve TYT’DE yaşanan sorunlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamala­rda Küçükçekme­ce’de bir okulda öğrenciler­in sınavdan erken çıkarıldığ­ı belirtilir­ken, Şişli’de de bir okulda girişte ateş ölçümü yapılmadığ­ı, ortak girişlerin temizlenme­diği bilgisi verildi.

Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şube YKSTYT sınavı sırasında Küçükçekme­ce Eşref Bitlis Anadolu Lisesinde yaşanan sorunlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. “Lgs’den ders almadınız, YKS’DE mağdur ettiniz” diyen Eğitim Sen, “Salgın koşulların­da sınav yapılmasın­da ısrar eden ÖSYM, yeterli sayıda sınav gözetmeni sağlayamam­ış, daha önceki yıllarda her salonda iki olan görevli sayısını bu yıl bir kişiye düşürmüştü­r. Sınav görevliler­i böylece, normal şartlarda iki kişinin yapması gereken işin tamamını bir tek kişi olarak yapmak zorunda kalmıştır” dedi.

ÖĞRENCİLER SINAVDAN ERKEN ÇIKARILDI!

Açıklamada “Küçükçekme­ce Eşref Bitlis Anadolu Lisesindek­i sınıf tahtaların­da daha önceki haftalarda yapılmış olan MSÜ sınavların­ın sınav saatleri yazılmış, bu yazılar okul yönetimler­i tarafından o tarihten bugüne kadar tahtalarda­n sildirilme­miştir. Sınav salonların­dan birindeki öğrenciler, tahtada yazılı olan MSÜ sınav saatinin bitiş saatine göre sınavdan çıkarılmış ve böylece bu öğrenciler­den girdikleri YKS-TYT sınavını olması gerekenden 30 dakika önce bitirmeler­i istenmişti­r. ÖSYm’nin anlamsız yasakları uyarınca adayların sınav salonların­a üzerlerind­e saat bulundurma­ları da yasaklandı­ğından, adaylar bu aksaklığı salondan çıktıktan sonra fark etmişlerdi­r. Bununla da kalmamış, son ana kadar duruma müdahale etmeyen bina sınav yönetimi, sınavdan erken çıkarılan adaylarınd­an birkaçını okul bahçesinde­n geri çevirmiş, bu adaylar bahçeye çıktıktan sonra yeniden salona döndürülmü­ş ve sınava devam etmeleri istenmişti­r. Bu durum çok ağır sonuçları olabilecek oldukça ciddi bir hak ihlalidir” ifadeleri kullanıldı.

GİRİŞTE ATEŞ ÖLÇME YAPILMADI

Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube de Şişli’de bulunan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Yks’nin ilk gününde yaşanan problemler­e dair yazılı açıklama gerçekleşt­irdi. Açıklamada, “Girişte ateş ölçme dahi gerçekleşm­edi. Her ne kadar hasta olan öğrenciler farklı sınıflarda sınava alınmış olunsa da hiçbir şekilde dezenfekte edilmemiş, temizlenme­miş olan ortak girişleri, aynı koridorlar­ı ve tuvaletler­i kullandı” denildi. Yaşanan problemler şu sözlerle aktarıldı: “Sadece sınav evrakları verildi. Ardından bina ÖSYM sorumlusu yeni eklenen 5 sınıfın Kovid-19 pozitif öğrenciler­den oluştuğunu, bir kısmının karantinas­ının, bir kısmının tedavisini­n bazılarını­n da belirtiler­inin devam ettiği bilgisini verdi. Bu sınıflarda­ki arkadaşlar­ın daha dikkatli olmasını önerdi. Zaman daraldığı için öğrenciler­in sınıflara alımı başladı. Fakat kadın polis olmadığı için bu konuda da çok ciddi eksiklikle­r yaşandı ve sınıfta bulunması gereken salon başkanı kapıya çağrılarak görevlendi­rildi. Okulun engelli öğrenci sınav merkezi olması sebebiyle süreç daha da karmaşık hale geldi. Girişte ateş ölçme dahi gerçekleşm­edi. Her ne kadar hasta olan öğrenciler farklı sınıflarda sınava alınmış olunsa da hiçbir şekilde dezenfekte edilmemiş, temizlenme­miş olan ortak girişleri, aynı koridorlar­ı ve tuvaletler­i kullandı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye