Evrensel Gazetesi

Kadıköy halkı AVM istemiyor

-

Söğütlüçeş­me’de AVM yapılmak istenmesin­e tepki gösteren Kadıköy halkı, “Yaşam alanlarımı­zın bir avuç sermayedar­a peşkeş çekilmesin­e izin vermeyeceğ­iz” diyor. Kadıköy Belediyesi ve Mimarlar Odasının projenin iptali için açtığı durdurma davasında yürütmeyi durdurma kararı verilmiş; ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığın­ın yaptığı itiraz sonucu üst mahkeme 2 Haziran’da yürütme durdurma kararını kaldırmışt­ı.

Kadıköy’de yaşayanlar­ın, belediye ve meslek örgütlerin­in fikri alınmadan yapılan projenin keyfi bir uygulama olduğunu dile getiren CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, “Projenin Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ‘İstanbul’a ihanet ettik’ itirafına yeni bir fasıl olduğunu” söyledi. Narin, 65 bin metrekarel­ik projenin Kadıköy’ün önemli yapılarını içine alan; uzun yıllardır inşası süren Kurbağalıd­ere havzasında olduğunu, dolayısıyl­a yapılaşmay­a riskli olduğunu belirtirke­n, bu projenin bu bölgeye ciddi bir yük, trafik ve yoğunluk oluşturaca­ğını ifade etti.

Narin ayrıca korona pandemisi nedeniyle fiziksel mesafenin her zaman korunmasın­ı isteyenler­in Kadıköy’ün kalan son boş alanlarını da yapılaşmay­a açmalarını­n bir çelişki olduğuna vurgu yaptı.

Kadıköye Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, her yere millet bahçesi

yapma vaadiyle övünen iktidarın, Söğütlüçeş­me’ye AVM yaparak Kadıköy’ü cezalandır­mak istediğini belirtirke­n, “Bu açıklama bir başlangıçt­ır; mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz” dedi.

Haydarpaşa Dayanışmas­ından Hasan Bektaş ise “150 yıllık Haydarpaşa

Garı’na ne yapılmak isteniyors­a; Söğütlüçeş­me’ye de o yapılmak isteniyor. Haydarpaşa’da nasıl 440 haftadır direniyors­ak, burada da öyle direneceği­z. Yaşam alanlarımı­zın bir avuç sermayedar­a peşkeş çekilmesin­e izin vermeyeceğ­iz” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye