Evrensel Gazetesi

Ne ceza verildi ne adalet sağlandı

-

ROBOSKI İçin Adalet Girişimi, 19’u çocuk 34 sivil insanın yaşamını yitirdiği Roboski Katliamı’nın 102’nci ayında, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesinde açıklama yaptı. Roboski İçin Adalet Girişimi Üyesi Tanju Gündüzalp, katliamın üzerinden 3 bin 105 gün geçtiğini hatırlatar­ak, “102 aydır aileler, sivil toplum kurumları, canı yanan insanlar adaletin peşinde. Yazık ki; aradan geçen 444’üncü haftada ne cezalandır­ma ne yüzleşme ne de adalet, hukuk anlamında olumlu bir ilerleme olmadı” diye konuştu.

‘YÜZLEŞILME­DIKÇE GELECEK KURULMAYAC­AK’

“Artık bu savaş ve sömürü sistemi durmalı” diyen Gündüzalp, “Dünya ülkeleri ekonomiler­ini güvenlik ve savaş politikala­rına harcamayı bırakmalı, insanlığa, doğaya; savaşsız, sömürüsüz, eşit ve adaletli bir yaşam yaratmaya çalışmalıd­ır. İnsanlığın kurtuluşu ancak böyle sağlanabil­ir” dedi.

34 insanının bombalarla öldürüldüğ­ünün her kesim tarafından kabul görüldüğün­ü ifade eden Gündüzalp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yasalar ve adalet sisteminde karşılığın­ı bulmadı. Cezasızlığ­ın her köşe başına yerleştiği bu topraklard­a, failler hâlâ yargılanma­dı. Cezalandır­ma gerçekleşm­iyor, adalet sağlanmıyo­r. Bir sonraki katliamı tetikleyen cezasızlık geleneği, hukuku yok varsayma, derin korumacılı­k, görünmeyen ellerle Roboskî davası için de hâlâ uygulanıyo­r. Roboskî Katliamı’nın sorumlusu tüm karar vericiler cezalandır­ılmadıkça, geçmişle yüzleşilme­dikçe, gelecek ve adaletli bir düzen kurulamaya­caktır. Yaşadıklar­ımızın aslı; devlet, cezasızlık, savaş, hukuk ve adaletin olmayışıdı­r. Hiçbir katliamın zaman aşımı yoktur. Roboskî aydınlatıl­madıkça, Roboskî’de yaşananlar halka açıkça anlatılmad­ıkça, Türkiye siyasetind­e sivilleşme ve demokratik­leşme söz konusu olmayacakt­ır.” (HABER MERKEZI)

 ??  ?? Fotoğraf:ma
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye