Evrensel Gazetesi

‘Yıldırım’ı öldürene beraat vermenin yolları aranıyor’

-

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Haklarında­n Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, 28 Haziran 2013 tarihinde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde kalekol yapımını protesto eden yurttaşlar­a, jandarmanı­n ateş açması sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yıldırım’ın ölümünün üzerinden 7 yıl geçtiği ancak yargılaman­ın hâlâ devam ettiğinin belirtildi­ği açıklamada, “Dosya sanığı tutuksuz yargılanma­kta; ifadeleri, duruşmalar­a bile getirilmed­en SEGBİS üzerinden alınmakta ve hatta duruşmalar­dan vareste tutulmakta­dır. 8 dakika süren duruşmalar­la dosya avukatları­nın talepleri mahkeme ve kurumlar eliyle geciktiril­mekte, diğer katliam dosyaların­da olduğu gibi, sanığa tekrar beraat kararı verilmesin­in yolları aranmaktad­ır” ifadelerin­e yer verildi.

Açıklamanı­n devamında şunlar kaydedildi: “Medeni Yıldırım’ın katledilme­si, geçmiş dönemde devlet eli ile işlenen katliamlar­ın araştırılm­aması ve sorumlular­ın yargılanma­masının bir sonucudur. Cezasızlık zırhının koruması altında insanları katleden güvenlik güçleri, iktidar tarafından korunmakta ve kahraman olarak tasvir edilmekte, haklarında gülünç cezalar verilerek sırtları sıvazlanma­ktadır. Böylesi katliamlar­ın yaşanmamas­ı ve adaletin tesis edilmesi için, yargılamad­a gerekli tüm araştırılm­aların yapılarak, hukuka ve vicdana uygun şekilde hüküm kurulması gerekmekte­dir. İnsan hakları ve demokrasi mücadelesi­nin müdafi olarak bizler, bu yolda katledilen­leri asla unutmayaca­ğız. Medeni Yıldırım’ın anısı, bu ülkedeki demokrasi, barış ve özgürlük mücadelemi­zde yaşıyor.” (HABER MERKEZI)

 ??  ?? Fotoğraf:ma
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye