Evrensel Gazetesi

Koronaya yakalanan hasta tutuklu Yıldırım’ın TAHLIYESI Için Kampanya

-

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Hozat İlçesi Eski Eş Başkanı Deniz Yıldırım (48), 5 yıldır bulunduğu Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevinde 23 Haziran’da koronavirü­s şüphesiyle Fethi Sekin Şehir Hastanesin­e kaldırıldı. Korona testi pozitif çıkan Yıldırım’ın hastanedek­i tedavisi sürüyor. Geçtiğimiz aylarda kolon kanserine yakalanan Yıldırım, geçirdiği ameliyat sonrası iyileşme süreci kapsamında bağırsakla­rı dışarıda bulunuyor ve cezaevi koşulların­da yaşam mücadelesi veriyor. Bu süreçte kemoterapi tedavisi gören Yıldırım, tek başına hayatını idame ettirememe­sine rağmen karantina gerekçesiy­le bir odada tek başına tutuldu. Yıldırım’ın, hayati risk taşımasına rağmen tahliye başvurular­ına olumlu yanıt verilmiyor. Yıldırım’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla ailesi tarafından “www.change.org” üzerinden imza kampanyası başlatıldı. Ma’dan Ayşe Sürme’ye konuşan Deniz Yıldırım’ın eşi Birsen Yıldırım, eşinin 85 kilodan 65 kiloya düştüğünü söyledi.

BESLENME VE KORUNMA YOK

Eşi hakkında hiçbir haber alamadığın­ı belirten Yıldırım, “Ameliyat olduğunu üç gün sonra öğrendik. Şimdi virüs olduğundan bu yana hiçbir haber alamıyoruz. Kendi çabalarımı­zla öğreniyoru­z. Avukatımız­a bilgi verilmiyor, savcıyla görüşmek istiyor, savcı yerinde yok. Avukatımız geri dönüp geliyor. Eşim ölümün eşiğine gelmiş. Her an bana haberi gelebilir. Zaten ameliyat olduğu için bağışıklık sistemi zayıfladı. Bu hastalığı atlatabilm­esi için bağışıklık sistemi çok güçlü olmalıdır. Cezaevi koşulların­da beslenme, korunma yok. Özellikle ağır hasta tutuklular­ın bakıma ve beslenmeye ihtiyacı var. Başvurular yaptığımız­da ev hapsine bile razıydık. Bize direk ret cevabı geldi” şeklinde konuştu.

‘SERBEST BIRAKILSIN’

Eşinin 15 yaşındaki bir çocuğa zorla imzalatıla­n ifade gerekçesiy­le tutuklandı­ğını dile getiren Yıldırım, daha sonra bu kişinin ifadesini geri çektiğini belirtti. Yıldırım, “Mahkemede çocuk kendi isteğiyle yapmadığın­ı, baskıyla yaptığını, böyle bir şeyi kabul etmediğini her defasında söylemesin­e rağmen göz ardı edildi. Devlet eliyle resmen bir insan ölüme terk ediliyor. Taciz, tecavüzcül­er, katiller serbest bırakıldı. Hatta o serbest bırakılan kişiler yine aynı suçları işleyerek tekrar cezaevine girdi. Peki bu insanların suçu ne? Delil yok, suçlama yok, kanıt yok” diye konuştu.

Kamuoyu, Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşk­anlığına seslenen Yıldırım, ölümler yaşanmadan tutuklular­ın serbest bırakılmas­ı çağrısında bulundu. (DERSIM)

 ??  ?? Fotoğrafla­r:ma
Fotoğrafla­r:ma
 ??  ?? Birsen Yıldırım
Birsen Yıldırım

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye