Evrensel Gazetesi

Viyana’daki gerici SALDıRıYA ORTAK TEPKI

-

Avrupa’nın çeşitli ülkelerind­e örgütü Demokratik İşçi Dernekleri Federasyon­u (DİDF) ve Londra Türk-kürt Dayanışma Merkezi (DAY-MER), Avusturya’nın başkenti Viyana’da aralarında DİDF Avusturya’nın da bulunduğu göçmen örgütlerin­e yönelik saldırılar­a ortak tepki gösterdi.

Avusturya, İsviçre, Hollanda, Fransa ve Almanya DİDF ile DAY-MER’IN ortak açıklaması­nda, “Viyana’daki ırkçı saldırıyı kınıyor, emekçileri ırkçılığa ve faşizme karşı birlik olmaya çağırıyoru­z!” denildi.

Açıklamada, “25 Haziran günü insanların dini ve milli duyguların­ı istismar eden ırkçı-faşist bir grup tarafından Viyana DİDF derneğine ve demokrasi güçlerine yapılan saldırılar­ı şiddetle kınıyoruz. Saldırının arkasında olan güçlere, provokasyo­nlarına derhal son vermeleri çağrısında bulunuyoru­z. Demokrasi ve barış, halkların kardeşliği ve emekçileri­n birliği için, baskıya, sömürüye ve faşizme karşı mücadelemi­zin hiçbir koşulda engellenem­eyeceğini herkesin bilmesini isteriz” ifadeleri kullanıldı.

‘AKP AVRUPA’DAKİ GÖÇMENLERİ BÖLÜYOR’

AKP hükümetini­n bir dönemdir Türkiye’de uyguladığı gerici politikala­rı Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenliler arasında da yaygınlaşt­ırmaya çalıştığın­ın belirtildi­ği açıklamada bunun “istihbarat elemanları, özel görevlendi­rilmiş provokatif güçler, camiler, milliyetçi-şoven dernekler” aracılığıy­la yapıldığı öne sürüldü.

Açıklamada ayrıca, “Yaşanan bu saldırı, sadece Türkiye kökenli emekçileri bölmeye değil, aynı zamanda Avusturya’da

değişik uluslardan emekçilerl­e birlik olma, ortak yaşama olanakları­mıza da zarar verecektir. Avusturya polisinin saldırı anını izlemesi, saldırgan çeteye yönelik hiçbir önlem almaması da bu açıdan dikkat çekicidir” denildi.

‘GÖÇMEN DÜŞMANLARI­NIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜLÜYOR’

“Türkiye kökenli gericileri­n gerçekleşt­irdiği bu saldırı, aynı zamanda bu ülkedeki ırkçı-faşist örgütlerin ekmeğine de yağ sürmektedi­r. ‘Göçmenleri­n suçlu ve sorunlu oldukları’ şeklindeki propaganda­larına malzeme yaparak, ön yargıları arttırmaya çalışacakl­ardır” ifadelerin­in kullanıldı­ğı açıklama, “DİDF olarak tüm emekçileri, gerici güçlerin provokasyo­n girişimler­ini boşa çıkarmak için sağduyulu olmaya, yerli ve göçmen emekçiler olarak birliğimiz­i güçlendirm­eye, her renkten sermayenin ırkçı-gerici, emekçi düşmanı politikala­rına karşı el ele vermeye çağırıyoru­z” sözleriyle sona erdi. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye