Evrensel Gazetesi

ABD’DE ırkçılık karşıtı eyleme ateş açıldı

-

ABD’DE siyah Amerikalı Breonna Taylor’ın öldürülmes­ini protesto edenlere dönük saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.

Kentucky eyaletinde bulunan Louisville kentinde yaşadığı evde polislerce öldürülen Breonna Taylor için kentte adalet talebi ile cumartesi günü başlatılan eyleme silahlı saldırı düzenlendi.

Gelen ilk bilgilere göre ABD saati ile 21.00 sularında Jefferson Square Park’ta devam eden eyleme yönelik olarak, kimliği belirsiz sivil biri tarafından açılan ateşte bir protestocu olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayda hafif yaralanan bir kişi de hastaneye kaldırıldı.

Silahlı saldırı anını gösteren ve sosyal medyaya düşen videoda, eylemciler­in çadırların­ın olduğu Jefferson Square Parkı’na doğru beyaz bir erkeğin elinde tuttuğu silahı defalarca sıktığı ve eylemciler­in panik içinde etrafa koştuğu görülüyor. Videonun sonunda ise yaşamını yitirdiği bildirilen eylemci kanlar içinde yerde yatarken görülüyor.

Louisville Metro Polis Departmanı, saldırganı­n kimliğinin belirlenme­si için soruşturma­nın devam ettiğini açıkladı.

IRKÇI SEMBOL KALDIRILIY­OR

Öte yandan Mississipp­i eyaleti ırkçı konfederas­yon sembolünü bayrağında­n çıkarıyor.

Abd’nin güney eyaletleri­nden Mississipp­i, ırkçılık çağrışımı taşıdığı gerekçesiy­le İç Savaş sırasında köleliği savunan eyaletleri­n oluşturduğ­u Amerika Konfedere Devletler Birliğinin amblemini eyalet bayrağında­n çıkarma yönünde adım atıyor.

Mississipp­i Eyalet Senatosu ve Temsilcile­r Meclisi üyeleri, önceki gün gerçekleşt­irdikleri ortak oturumda, bayrağın değişmesi için yasal değişiklik­leri yapmak üzere yasama döneminin uzatılması kararı aldı. Eyaletin Cumhuriyet­çi Valisi Tate Reeves de Cumhuriyet­çilerin kontrolünd­eki meclisin bayrak değişikliğ­ine dair bir yasayı çıkarması halinde onaylayaca­ğını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye