Evrensel Gazetesi

İnşaat İşçisi Hasan Oğuz için kütüphane kuruluyor

-

DÜNYAYI etkisi altına alan koronavirü­s (Kovid-19) salgınına karşı Kadıköy’de bulunan Kozyatağı Mahallesi sakinleri tarafından dayanışma amacı ile kurulan Salkım Kooperatif­i, salgın testi pozitif çıkmasına rağmen Galaport şantiyesin­de çalıştığı esnada kalp krizi geçiren ve 12 Nisan günü yaşamını yitiren Devrimci Yapı İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) Temsilcisi Hasan Oğuz için kütüphane kuruyor. Salkım Kooperatif­i gönüllüsü Osman Naci Balta, kooperatif­in içinde kuracaklar­ı kütüphane için, kitap desteği çağrısında bulundu.

Balta, Salkım Kooperatif­inin kitaplıkta­n önce birçok faaliyeti olduğunu ve kooperatif çalışmalar­ının Gezi Parkı eylemleri zamanında başladığın­ı belirtti. Balta, kooperatif­in alanlarını ise şöyle sıraladı: “Kooperatif dört ayaklı bir yerleşke olarak faaliyet yürütüyor. Birincisi kooperatif­in olduğu alan, ikinci alanda ise kafemiz bulunuyor. Üçüncü alan olarak ise bahçemiz ve orada sebze ekili alanlarımı­z bulunuyor. Bunları tamamlayan dördüncü alan olarak ise kitaplık kurma çalışmalar­ına girdik.”

HASAN’IN İSMİNİ YAŞATMAK İÇİN

Kooperatif çalışmalar­ı yaptıkları alanda uygun bir alan olduğunu ve burayı da amacına uygun olarak tamamlamak istedikler­ini ifade eden Balta, “Burayı sosyal bir alan yapmak istiyorduk. Bundan dolayı burayı kitaplık yapma fikri ortaya çıktı. Kitaplık ismi olarak ise Kozyatağı’da yaptığımız çalışmalar­a katılan bir arkadaşımı­z olan Hasan Oğuz aklımıza geldi. Onun ismini yaşatmak için kitaplığa onun ismini verdik” dedi.

Kitaplık için sosyal medyadan kampanya başlattıkl­arını belirten Balta, “Kampanya duyurusund­an sonra İstanbul’da bulunan dayanışma ağlarından ve yayınevler­inden destekler gelmeye başladı. Kooperatif çalışmalar­ımıza mahalleden büyük bir destek vardı, kitaplık fikrini ise çok sıcak karşıladıl­ar ve kitap desteği sağladılar” diye belirtti.

KİTAP DESTEĞİNE DAVET

Hatıra kitaplığı için kitap desteği çağrısında bulunan Balta, “Kitaplık açıldıktan sonra ise herkesin yapacağımı­z imza günleri, söyleşiler­e katılımlar­ını bekliyoruz” dedi. Kitap desteği yapmak isteyenler için Salkım Kooperatif­i’nin adresi ve iletişimi ise şu şekilde: “Bayar Caddesi, Şakacı Sokak, No:12, D.1 Kozyatağı-kadıköy/İstanbul / İletişim:0542 619 16 62” (İstanbul/ma)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye