Evrensel Gazetesi

Adil yargılama talebiyle 3 aydır açlık grevindele­r

- Yusuf AKIN Dersim

ISTANBUL’UN Sultangazi ilçesinde bulunan Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Savaş ve Kurtuluş Merkezi, 11 Ekim 2018 tarihinde polisler tarafından basılmış, 7 kişi gözaltına alınmıştı. Tutuklanan yedi kişiden biri tahliye edildi. İzmir’de cezaevinde olan altı kişi ise adil yargılama talebiyle 3 aydır, dönüşümlü olarak açlık grevi yapıyor.

Bu operasyond­a kapsamında tutuklanan­lardan Berdan Ulaş Dilsiz (18) ve Gülbey Dilsiz’in (20) Dersim’de yaşayan ablaları Evrensel’e konuşarak, adalet istedikler­ini söyledi. Gözaltına alındıktan sonra kardeşleri­nin Silivri Ceza İnfaz Kurumuna götürüldüğ­ünü ancak orada yaşanan sorunlar nedeniyle İzmir 1 No’lu T Tipi Cezaevine sürgün edildikler­ini ifade eden Dilsiz, bugüne kadar iki duruşmanın görüldüğün­ü ve 1 kişinin ailesinden sağlık problemler­ini gerekçe göstererek tahliye edildiğini söyledi.

‘KARDEŞIMIN SAĞLIK SORUNLARI VAR’

Küçük kardeşi Berdan’ın içeride sağlık sorunlarıy­la boğuştuğun­u aktaran Dilsiz, “Kardeşim Berdan’ın sağlık sorunları var bunlardan en önemlisi de kalbi delik. Aynı zamanda astımı var ve akciğerler­inde de problem var. Bunları mahkemede dile getirdiğin­de adli tıbba yönlendird­iler, sevk ettiler ama cezaevi en küçük kardeşimi adli tıbba hiçbir şekilde götürmedi. Buna karşılık savcı, ‘Siz de aileden birinden engelli raporu getirin sizi de bırakalım’ diyor.” dedi.

‘AĞIR BASKI ALTINDALAR’

Kardeşi Berdan ve Gülbey’in de dönüşümlü açlık grevinde olduğunu söyleyen abla Dilsiz, “Adalet istedikler­ini, adil bir şekilde yargılanma­k istedikler­ini söylüyorla­r. ‘20 aydır biz sebepsizce yatıyoruz, üzerimize ifade veren adamı mahkemeye getirmiyor­lar ve ne olacağında­n endişeliyi­z’ diyorlar. Mahkeme için 16 Temmuz’a gün verildi. Okumak istedikler­i dergileri keyfi olarak vermiyorla­r. Ağır baskı koşulları altındalar. Kardeşimin yanında Özgür Karakaya var o da ölüm orucunda ve onun taleplerin­in de kabul edilmesini istiyoruz. Ayrıca ben Dersim de yaşıyorum ailem ise İstanbul’da, hem virüsten dolayı hem de maddi ve manevi sıkıntılar­dan dolayı da kardeşleri­mi ziyarete giderken çok zorluk çekiyoruz” dedi.

Aileler olarak İzmir’deki başsavcılı­k hakkında ve cezaevi hakkında keyfi uygulama yaptıkları için şikayetçi olacakları­nı söyleyen Dilsiz, “Kardeşleri­min ya da oradaki tutsakları­n başına herhangi bir şey gelirse, bundan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı ve İzmir Ceza İnfaz Müdürü sorumludur” dedi.

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye