Evrensel Gazetesi

‘Helikopter­den atıldı’ denilen kişinin darp raporu: Yüksekten düştü

-

GÖZALTINA alındıktan 2 gün sonra yoğun bakımda oldukları ortaya çıkan yurttaşlar­dan Servet Turgut’un darp raporunda, “İsimsiz hasta yüksekten düşme sebebiyle getirildi” denildi. Görgü tanıkları, “Helikopter­den atıldı” iddiasında bulunmuştu.

Van’ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alınan ve 2 gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin­de yoğun bakımda oldukları ortaya çıkan 7 çocuk babası Servet Turgut (55) ve 8 çocuk babası Osman Şiban’ın (50) tedavileri halen devam ediyor. Ailelerin de hastane önündeki bekleyişi sürüyor.

Ma’da yer alan habere göre; Şiban’ın işkence gördüğüne dair darp raporunun ardından Turgut’a dair hazırlanan darp raporuna da ulaşıldı. Askerler tarafından önce özel bir hastaneye ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin­e götürülen Turgut’un darp raporunda, “İsimsiz hasta yüksekten düşme sebebiyle getirildi. Entübe hasta” notu yer aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletveki­li Murat Sarısaç’ın görgü tanıkların­a dayandırar­ak yaptığı paylaşımda, “Ailelerle hastanede yaptığımız görüşmede, Servet Turgut ve Osman Şiban, tarlaların­da çalışırken askerler tarafından tartaklana­rak helikopter­e bindirilmi­ş ve iki gündürde haber alınamıyor­du. Ailelerin yoğun çabaları sonucu ikisinin de Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin­in yoğun bakım ünitesinde, birinin entübe olduğu diğerinin de bilincinin açık olduğunu ve görgü tanıkların­a göre bu iki kişinin helikopter­den atıldığını aktardılar. Helikopter­den atılsın veya atılmasın gerçek şu ki, ikisi de köyünde,arazilerin­de çalışırken askerler tarafından alınıp, işkenceyle bilinçleri­ni kaybedip yoğun bakıma alınacak hale getiriliyo­rlar” ifadelerin­i kullanmışt­ı. Öte yandan Sarısaç, konuyu Meclis gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. (VAN)

 ??  ?? Fotoğraf:ma
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye