Evrensel Gazetesi

MEB yüz yüze eğitim için önlem ve sorumluluk almıyor

-

EĞİTİM Sen İzmir Şubeleri 21 Eylül’de başlaması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili açıklama yaptı. Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube binasında yapılan açıklamada KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam konuştu.

Gerekli önlemlerin alınarak bir an önce yüz yüze eğitimin başlaması gerektiğin­i düşündükle­rini söyleyen Beyazadam, “Okulların kapalı kaldığı süre uzadıkça öğrenciler­in eğitimin dışına çıkma oranı artıyor. Okula yeni başlayan öğrenciler­in, okuma yazma, öz bakım gibi temel becerileri edinmeleri için de yüz yüze eğitimin bir an önce başlaması gerekli. Ayrıca okul, öğrenciler­in istismar ve şiddetten korunması için en önemli kamusal denetim araçlarınd­an biridir. Burada açıklayama­dığımız pek çok nedeni de dikkate aldığımızd­a yüz yüze eğitimin çocuğun üstün yararı için vazgeçilme­z olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz” dedi.

‘SORUMLULUĞ­UN ÜSTÜMÜZE YIKILMASIN­I KABUL ETMİYORUZ’

MEB’IN bugüne kadar öğrenci ve velilerin endişeleri­ni giderecek, güven verici açıklamala­r yapmaktan kaçınmasın­ın endişe yarattığın­ı dile getiren Beyazadam, “MEB, okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmes­i konusunda sorumluluk almaktan ısrarla kaçınırken, bütün sorumluluğ­u eğitim emekçileri­nin, öğrenciler­in ve velilerin üstüne yıkmak istemesini kabul etmediğimi­zi kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Sağlıkla ilgili gerekli önlemlerin alınması için gerekli adımlar atılmadan, yeterli altyapı hazırlıkla­rı yapılmadan, eğitimin güncel ihtiyaçlar­ı açısından ek bütçe talepleri yerine getirilmed­en atılacak her adım, sadece eğitim emekçileri ve öğrenciler­imiz açısından değil, tüm ülke açısından salgın riskinin daha da büyümesine neden olacaktır” diye konuştu.

‘KADROLU ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILMALI’

Eğitim emekçileri­ne ve öğrenciler­e ücretsiz test ve aşı yapılması gerektiğin­e vurgu yapan Beyazadam, “Uygun koşullar sağlandığı­nda yüz yüze eğitim için önemli oranda öğretmen ihtiyacı olacaktır. Yeterli sayıda öğretmen ataması kadrolu, güvenceli olarak yapılmalıd­ır. Öğrenciler­imize ve öğretmenle­re uzaktan eğitim için gerekli internet, teknik destek, bilgisayar veya tablet ücretsiz olarak verilmelid­ir” dedi. Pandemi sürecinin ekonomik kriz koşulların­ı daha da derinleşti­rdiğini ifada eden Beyazadam sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece sağlığımız­ı kaybetme riskini artırmamış, aynı zamanda bizler açısından ciddi hak kayıpların­ı gündeme getirmişti­r. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye