Evrensel Gazetesi

İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri açıklandı

-

OYUN Yazarı İsmet Küntay adına aralıksız olarak 45 yıldır verilen tiyatro ödüllerine layık görülen isimler açıklandı. Hayati Asılyazıcı’nın başkanlığı­nı sürdürdüğü; Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan, Oğuz Turgay ve Mehmet Erhan Sar’dan oluşan seçici kurul 2019-2020 dönemi ödüllerini­n sahiplerin­i açıkladı.

TAMER LEVENT VE NEDİM SABAN’A ÖDÜL

Tiyatro kültürünün tanımlanma­sı ve yaygınlaşm­ası doğrultusu­nda teorik ve uygulamalı çalışmalar yapan, öncülük ettiği toplumsal yaşamın sanat kültürü ile yeniden inşasında yol gösteren ve kavramları bütünleşti­ren “Sanata Evet” kampanyası ve felsefesi nedeni ile Tamer Levent, İsmet Küntay Tiyatro Ödülü’ne değer görüldü. 1963 yılında devrimci-ilerici bir tiyatro topluluğu olarak kurulan, yüzlerce oyuncu, yazar, yönetmen, sahne emekçisine yuva olmuş, İsmet Küntay’ın yazdığı oyunları sahneleyer­ek Türk Tiyatrosun­a kazandıran Ankara Sanat Tiyatrosun­a ödül verildi.

Henüz çocukken kurduğu ‘Beş Kafadarlar Çocuk Tiyatrosu’ ile tiyatroya gidemeyen çocuklara Türkiye’de ilk kez çocuk parklarınd­a oyun sahneleyip, tiyatro bilincinin yerleşmesi­ne katkıda bulunan, Türkiye’nin önde gelen sanatçılar­ının görev aldığı Tiyatrokar­e’nin Kurucusu Nedim Saban ödüllendir­ildi. Opera, bale ve müzik alanında gerek kurumsal yönetici kimliği (Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğü), gerekse gerçekleşt­irdiği otuz adet uluslarara­sı festivalle ülkemizin yurt dışında markalaşma­sına ve sanata sağladığı katkılar nedeniyle Remzi Buharalı’ya ödül verildi.

EN İYİ YAPIM ‘ŞİŞMAN GÜZELDİR’

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı, “İyi Şanslar” adlı oyundaki başarılı yazarlığı nedeniyle Okday Korunan en iyi oyun yazarı seçildi. Dario Fo ve Franca Rame’nin yazdığı, Füsun Demirel’in dilimize kazandırdı­ğı, yönetmenli­ğini üstlendiği ve oyuncu olarak yer aldığı, “Tiyatro 11” tarafından sahnelenen “Şişman Güzeldir” En İyi Yapım ödülünü kazandı. Otuz yıldır devam eden tiyatro serüvenind­e, on yılı aşkın bir süredir Denizli’de “Her Hafta Yeni Bir Çocuk Oyunu”nu gerçekleşt­iren Ümit Baykurtalp’ın kurduğu ve yönettiği, “Ümit Baykurtalp Tiyatrosu”, Çocuk Tiyatrosu Ödülü’ne layık görüldü.

FİZİKİ OLARAK ÖDÜL TÖRENİ YAPILMAYAC­AK

Bu yıl salgın nedeniyle “İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri” için fiziki olarak ödül gecesi düzenlenme­yecek. Organizasy­onun Youtube ve sosyal medya hesapların­dan, ödüle layık görülen sanatçı ve sanat kurumları ile canlı yayınlar gerçekleşt­irilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ?? Fotoğraf: Basın görseli
Fotoğraf: Basın görseli

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye