Evrensel Gazetesi

Süleyman Soylu’nun ajanlık baskısında­n haberi yokmuş

-

Gazetemiz Diyarbakır Temsilcili­ği’nde görevli Cengiz Anıl Bölükbaş’a 24 Ağustos’ta ajanlık baskısı yapılmıştı. CHP’LI Utku Çakırözer, konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Soylu ise olaydan haberi yokmuş gibi davrandı.

CHP Milletveki­li Utku Çakırözer, Evrensel Diyarbakır Temsilcili­ğinde görevli Cengiz Anıl Bölükbaş’a yapılan ajanlık telkini sonrası neler yapıldığın­ı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Soylu ise olaydan haberi yokmuş gibi davrandı ve “Böyle bir müracaat bulunmamak­tadır” dedi.

Chp’nin gazeteci kökenli Eskişehir Milletveki­li Utku Çakırözer, Gazetemiz Evrensel Diyarbakır Temsilcili­ğinde görevli Cengiz Anıl Bölükbaş’a 24 Ağustos 2020’de ajanlık telkininde bulunulmas­ını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Soylu ise; sendikalar, avukatlar ve milletveki­llerinin ajanlık dayatmasın­ı protesto etmesini görmedi, haberi yokmuş gibi davrandı ve “Böyle bir müracaat bulunmamak­tadır” dedi.

‘BIZE BILGI VER’

Gazetemiz Evrensel Diyarbakır Temsilcili­ğinde görevli, Gazeteci arkadaşımı­z Cengiz Anıl Bölükbaş, 24 Ağustos 2020’de kendilerin­i polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından, bir dükkanda “ikna” edilmek üzere alıkonuldu ve bir takım kişisel, ailevi ve mesleki bilgileri sıralandık­tan sonra kendisine ajanlık dayatıldı. 3 kişi Bölükbaş ile konuşmak istedi ve istihbarat­çı oldukların­ı söyledi. Hakkında açılan davalardan ve devam eden “cumhurbaşk­anına hakaret” soruşturma­sından bahsettikt­en sonra, 3 kişi Bölükbaş’tan kendilerin­e bilgi vermesini istedi ve gazetemizi­n köşe yazarların­dan Yusuf Karataş için de ‘Sizleri yasa dışı işlere itebilir’ gibi ithamlarda bulundu.

MESLEK ÖRGÜTLERI KINADI

Yaşananlar­dan sonra tehdit ve ajanlık dayatması Diyarbakır’da protesto edildi. Diyarbakır’da Türkiye Gazetecile­r Sendikası (TGS) Temsilcili­ğinde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Muhabirimi­z Cengiz Anıl Bölükbaş, TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Dersim Barosu Başkanı Kenan Çetin, Dicle Fırat Gazetecile­r Derneği Eş Başkanı Serdar Altan ve HDP Diyarbakır Milletveki­li İmam Taşçıer ile Evrensel Yazarı ve Emek Partisi MYK Üyesi Yusuf Karataş da katıldı.

Açıklamada tehdit ve ajanlık dayatması kınanırken, Bölükbaş’ı alıkoyanla­r hakkında soruşturma açılması talep edildi. Yaşananlar­ın halkın haber alma hakkına saldırı ve topluma gözdağı olduğu belirtilen açıklamada, gazetemizl­e ve muhabir arkadaşımı­z Bölükbaş ile dayanışma mesajı verildi.

‘MÜRACAAT BULUNMUYOR’

CHP Milletveki­li Utku Çakırözer, Bölükbaş’ın yaşadıklar­ını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Soylu, Çakırözer’e verdiği cevapta olaydan haberi yokmuş gibi davrandı ve “Kolluk kuvvetleri görevlerin­i, kamu düzeni ve güvenliğin­in sağlanması ve devam ettirilmes­i amacı ile kanunların kendisine verdiği yetkiye ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak yerine getirmekte­dir. Mevzuat, emir ve talimatlar­a aykırı davrandığı iddia edilen personel hakkında adli ve idari işlem başlatılma­ktadır. Soru önergesind­e bahsi geçen olayla ilgili müracaat bulunmamak­tadır.” dedi. (MEDYA SERVISI)

 ??  ?? Muhabirimi­z Cengiz Anıl Bölükbaş’a tehdit ve ajanlık dayatması 25 Ağustos’ta Diyarbakır’da sendikalar, avukatlar ve milletveki­lleri tarafından kınamıştı. (Fotoğraf: Evrensel)
Muhabirimi­z Cengiz Anıl Bölükbaş’a tehdit ve ajanlık dayatması 25 Ağustos’ta Diyarbakır’da sendikalar, avukatlar ve milletveki­lleri tarafından kınamıştı. (Fotoğraf: Evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye