Evrensel Gazetesi

SES: Bizim de bir canımız var, sesimize kulak verin

-

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesinin çağrısıyla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, taleplerin­i görmezden gelen hastane yönetimi ile sağlık bakanlığın­a seslendi. Şimdiye kadar 180 sağlık emekçisini­n hayatını kaybettiği­ne vurgu yapılan açıklamada, “Bizim de bir canımız var. Gerekli önlemleri alın, bizim sesimize kulak verin” denildi.

BAŞHEKİM SAĞLIK EMEKÇİLERİ­Nİ DİNLEMEDİ

Hastane önünde yapılan açıklamada konuşan SES Şişli Şube Eş Başkanı Fadime Kavak, 9 aydır pandemiyle mücadele ettiklerin­i söyleyerek “Ama ne yazık ki hem çalıştığım­ız hastaneler­deki idareciler hem de Sağlık Bakanlığı sesimize kulak vermedi. 180 sağlık emekçisi arkadaşımı­zı kaybettik. Pandemi sürecinde hızla enfekte olmaya devam ediyoruz, iş yükümüz de ek ödeme adaletsizl­iği de artıyor” dedi. Sorunların­ın çözümü için görüşme talebinde bulundukla­rı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimin­e sorunların­ı aktaramada­n hastaneden dönmek zorunda kaldıkları­nı söyleyen Kavak, başhekim tarafından aşağılayıc­ı bir üslupla karşılandı­klarını belirtti. Kavak, “Bizler görevimizi­n başındayız, hastalarım­ız için mücadeleye devam ediyoruz. Ama bizim de bir canımız var ve gerekli önlemleri alın, bizim sesimize kulak verin” diye seslendi.

‘PARMAK SALLAMAYIN, SORUN ÇÖZÜN’

SES Şişli Şube Yöneticisi Fırat Burak Gürhan ise sağlık çalışanlar­ının çığlıkları­nı tüm dünya duymuşken seslerini ne işyerlerin­deki yöneticile­rine ne de Sağlık Bakanlığın­a duyuramadı­klarını belirterek “Yöneticile­rimiz parmak sallamak yerine sorunlarım­ızı çözmeli” diye konuştu. Gürhan, salgının hızını kesmek için acilen harekete geçilmezse sağlık sisteminin bu yükün altında kalacacağı uyarısını yaptı.

SAĞLIKÇILA­RIN TALEPLERİ

Gürhan taleplerin­i sıraladı: “Örgütlenme hakkı sendikal hak ve özgürlükle­re saygı duyulmalı. kovid-19 yükü arttı, iş yükünün hafifletil­mesine dair yazılı çözüm önerilerim­iz bir an önce uygulanmal­ı. Nitelikli ve kişiye uygun koruyucu ekipman sağlanmalı. Çalışanlar­ın hasta ve hasta yakınları ile temasını en aza indirecek mühendisli­k önlemleri alınmalı. Çalışan sayısı en azından eski haline getirilmel­i. Sağlık emekçileri adeta aç karnına çalıştırıl­makta iaşe yönetmelik­leri acil düzenlenme­li” diyerek Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi acil kliniğinde son 1 ay içinde 15 sağlık emekçisini­n enfekte olduğu bilgisini verdi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: SES
Fotoğraf: SES

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye